Marina Marki Drivenes i svevet. Foto: Juliane Kingren.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

150 ryttere i aksjon på Åros

I påsken har vi hatt stevne/ konkurranse i sprangridning fra torsdag 2.april til mandag 6.april på Åros ridesenter.

Utallige dugnadstimer fra ivrige ryttere og deres familier gjør det mulig å gjennomføre et så langvarig stevne.

Caroline Dyrnes på Celeste. Foto: Juliane Kingren.
Emilie Strang på Harry Junior. Foto: Juliane Kingren.
Benedicte Sliper Randby på Ørnhøjs Bari. Foto: Juliane Kingren.
Martina Havsø på Åstrupsgård Eternity. Foto: Juliane Kingren.
Ida Bjelland på Strawberry Top. Foto: Juliane Kingren.
Ponnijenter venter. Foto: Privat.
Premieutdeling for Caroline, Lars K. og Jennie. Foto: Privat.
Dugnadsmøte før start. Foto: Privat.

Dette er hovedinntektskilden til klubben der kiosksalg står for mesteparten av fortjenesten, men også Søgne handelsstand og ikke minst Åros feriesenter drar nytte av så mange tilreisende til Søgne utenom «hovedsesongen»

Medlemmer av Kristiansand og Søgne rideklubb, små som store har brukt utallige dugnadstimer for å få klar utekiosk, teltstaller og området generelt for å tilrettelegge for konkurranser.

Rytterne har også erfaringsmessig i sin idrett fordel av at det arrangeres konkurranser på hjemmebane da det ofte er mye dyrere å reise til stevner, slik at ikke alle har mulighet til dette.

Kristiansand og Søgne rideklubb har stor fokus på å være en inkluderende rideklubb for alle og ved å arrangere slike konkurranser passer vi også på å rekruttere noen nye ryttere som har fått lov til å prøve seg for første gang ved å låne en rideskolehest.

Dette har vært et landsstevne der hester og ryttere fra hele landet har kommet for å konkurrere og kose seg med felles interesse for hest. Samtidig har vi hatt ett såkalt distriktstevne slik at vi har hatt mulighet for å tilby konkurranse på forskjellige nivå.

Rundt 150 ekvipasjer (hest og rytter) har vært tilstede på Åros i fem dager der man har konkurrert i forskjellige klasser.

Konkurransen er delt inn i forskjellige høyder der hinderne her har  startet enkelte dager på 70 cm og opp til den høyeste klassen på 1,40 m. I de forskjellige klassene er det ikke bare høyden som stiger, men også vanskelighetsgraden i hvordan man skal ri /hoppe på banen som ofte består mellom 10 – 15 hinder i rekkefølge.

Det går også egne ponniklasser der kun ponnier har lov å delta og rytterne ikke kan være eldre enn 16 år.

Arrangementet bød på noen utfordringer da det var de første utestevnet og påskesola ikke var sterk nok til å tine bakken klar nok til tidlig konkurranser fredag og lørdag – men stort sett var alle fornøyde med å få lov til å sove en ekstra time.

Tilreisende dommere, banebygger og deltakere har skrytt veldig av en fin konkurransearena, vel gjennomført – og av at klubbens medlemmer, tross mange lange og tunge dager med hard jobbing, alltid har smilet på lur og servicen i orden når det ønskes velkommen tilbake til Søgne.

Sammendrag av resultater fra denne helgen (kun fra Kristiansand og Søgne rideklubb):

thea og morten
Thea Ingebretsen på Vestergårds Tarzan 1.plass i 0,80 torsdag – Morten Egeland 4.plass. Foto: Privat.

Jennie Repstad kom på 2.plass i LB ponni torsdag. Siste dag mandag – gjorde KRIS nesten rent bord i 90 med disse resultater:

Caroline Storgård Dyrnes på Celeste  1.plass

Lars Kristian Larsen på Cherry på 2. plass

Jennie Repstad på Stella  3.plass

Maren Persen på Trinidad 06.plass

Pernille Sture på Herminia  fikk 2.plass i 1,05

Alma Karner på Authorized fikk 2.plass i MB ponni (1,10 for ponnier ) en svært vanskelig klasse lørdag – hun har akkurat fått ny ponni også

Mariette Andersen på Fambou debuterte i 1,1o for hest og fikk 2.plass torsdag og  8.plass fredag

Rideklubben er kjent for sitt gode miljø – og fem dager med opptil 14 timers dugnadsinnsats skremte ikke  disse – kommende helg braker det løs med nok et stort landsstevne der vi satser på rekordmange deltakere. Lørdagen blir nok en av de travleste dagene, der vi har over 300 ryttere og hester som skal til start. Denne helgen er det også «cuper»  som kvalifiserer til et av Norges største stevner – derfor vil det bli action fra de minste ponniene til de eldste og mest erfarne rytterne.

Vi takker alle våre naboer for velvilje til larm fra konkurransebanen til forståelse for parkeringsproblematikk når så mange ryttere med sine familier og heiagjeng kommer på besøk og håper så mange som mulig kommer innom oss for å oppleve moro på konkurransebanen og smake de berømte vaflene vi selger i kiosken.

Vi starter kl. 0800 alle dager.