Konsmo-fører Søren Snartemo og kartleser Arne-Ingar Stulen fra Nittedal har skaffet seg en meget solid NM-ledelse når to NM-runder i rally gjenstår. Foto: FD Motorsportphoto.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

18 poeng unna NM-gull

Klarer vi å kjøre inn minst 18 av de 60 mulige NM-poengene som gjenstår, er gullet vårt.

I helgen kjørte vi inn til seier i klasse 10 og andreplass i NM klasse 3 under Aurskog Høland Rally. Tom Kristian Lien ble litt for sterk denne gangen med sin optimale VW Golf Kit Car, og gikk seirende ut av duellen. Etter 8 etapper på tilsammen 6,5 mil skillte det 5 sekunder i Liens favør.

Etter at seieren forsvant til E. Stenberg, med andretiden på den første fartsetappen i 2015 (lik tid totalt i mål, mens Stenberg hadde bestetid på SS1), ble det bestemt at det var kun seier på SS1 som gjalt. Som sagt så gjort, løpet var i gang.

Det skulle fort vise seg at det var Lien og Søren kampen skulle stå mellom. Kamphanene vekslet på etappeseierene, Lien tok de med mest asfalt og Søren der det var mest grus.

Inn til service ledet Lien med knappe 0,3 sekunder. Dette etter at 5 etapper av 8 var kjørt. De tre siste etappene på henholdshvis 8, 10 og 8 km, var skikkelige skogsetapper noe som gjorde de litt mere utfordrene en etappene tidligere på dagen. I tillegg var to av disse etappene reine grus etapper uten innslag av asfalt.

Søren hadde planen klar for å kjempe hjem seieren, med ble nok litt hemmet av for myke dekk i varmen. Lien hadde heller ikke tenkt å gi fra seg seieren uten kamp, og hadde marginene på sin side. På etappe 6 var Lien raskest og økte leselsen med 2,1 sekunder. Ingen krise ennå, men med et par førerfeil på den lengste 10,33 km 7 etappen, skulle det bli vanskelig å ta tilbake ledelsen på den korte siste etappen. Lien hadde nå revet til seg 3,6 sekunders ledelse før finalen. Alt kan skje i rally, så det var bare å klemme til det det gikk. Men med myke dekk i kombinasjon med mye asfalt på den siste etappen, trakk Lien det lengste strået og tok yttligere 1,2 sekunder, og sikret seg dermed årets første totalseier i Nasjonal klasse for 2wd biler.

Vo tok seieren i klasse 10 (biler over 2 liters volum) og sikret dermed maksimalt med poeng og økt ledelse til de nærmeste på NM lista. Lien kjørte seg opp til delt 3 plass i sammendraget med denne seieren. Men ligger såpass langt bak at det må et brutt løp til for at ikke NM gullet skal bli med til Sørlandet/Nittedal i år. Men mye kan skje i rally, så ingen ting er avgjort, da det fortsatt er to NM løp og 60 poeng å kjøre om.

Tidligere har vi vunnet NM-gull i klasse nasjonal i 2012 og 2014. Det ble NM-sølv i 2011 og 2013.

Resultater Aurskog Høland Rally:

  1. Lien/Turvoll Lien
  2. Snartemo/Stulen + 5,0
  3. Nordbø/Spilling + 34,2

Resutatet i NM sammendraget etter 5 runder av 7:

  1. Snartemo/Stulen 131 Poeng
  2. Nordbø/Stensland   89 Poeng
  3. Stenberg/Østheim   78 Poeng
  4. Lien/Turvoll Lien   78 Poeng

Neste løp:

Sørlandsprinten 13. August (Sprintrally på hjemmebane)

Rally Telemark 27. August (NM)