Marius Pytten fra Kristiansand Orienteringsklubb i mål til en sterk 2. plass i norgescupen sist helg. Foto: Ingvild Mulen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

2. plass i norgescupen til Marius Pytten

Etter et godt gjennomført mellomdistanseløp i o-teknisk krevende terreng stormet KOKs Marius Pytten inn til en sterk 2. plass i eldste juniorklasse.

Dette holdt til 4. plass totalt blant de 85 herrejuniorene. Johannes Bakke Aashamar markerte seg også med 4.plass i samme klasse, og 9.plass totalt.

Johannes Bakke Aashamar med fin 4. plass. Foto: Ingvild Mulen

På søndagens langdistanse som stilte løperne overfor flere veivalgsalternativer løp Marius seg inn til en 7. plass i H19-20 og dette gav en 13. plass totalt av alle herrejuniorene. Johannes kom på plassen bak Marius (8. plass og 14. totalt).

Løpene som ble arrangert av IK Grane Arendal Orientering i helgen, teller som uttak til junior-VM i orientering. VM junior går i Finland i begynnelsen av juli, og fortsatt har våre løpere muligheten til å kapre en av de seks plassene i Norges herretropp.

Marius ligger best an før det hele avgjøres med NM sprint og testløp i pinsen. Foreløpig holder Marius 6. plass sammenlagt i uttakingsløpene, med Johannes på 11. plass totalt.