Starten går for Porsche Sirdal skimaraton lørdag 27. februar. Alle fotos: Sirdal Skimaraton.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Løyperekord i Sirdal Skimaraton

Det ble satt bestetid både i hel- og halvmaraton i den femte utgaven av helgas massemønstring.

s inne i startfeltet 2k
Inne i startfeltet, som hadde 400 påmeldte langrennsløpere.

Med strålende sol, skyfri himmel og vindstille var det ikke noe behov for backup på renndagen eller reservetraseer i årets renn. Med minusgrader fra -10 til -4 var det herda skispor som holdt som trikkeskinner hele dagen. Smøring gikk enkelt med vanlige blå vokser. Rennet gikk for femte gang i år og de fine forholdene passet minijubileumet godt.

På herresiden ble det ny løyperekord på både hel og halvmaraton. Anders Tettli Rennemo gikk fort og tok seieren på helmaraton på rekordtiden 2:11:33. Det var med en margin på flere minutter foran neste mann. Sørlandet tok to av fire førsteplasser i rennet. Morten Horn Elieson fra Kristiansand tok seieren og ny løyperekord på halvmaraton med tiden 1:10:13. På helmaraton for damer var det Tonje Rosseland Homme fra Vennesla som tok seieren. Like foran Wenche Kvæven og Elise Hay Opsahl som begge har vunnet rennet før. Halvmaraton for damer ble vunnet av Sandra Vestly Sirevåg som for tiden går på Hovden Skigymnas og for klubben Sandnes IL.

sekunder etter starten 2k
Her er deltakerne i gang med hel- eller halvmaraton.

I år hadde vi med Sumit fra India. Han jobber i oljebransjen i Rogaland. Han startet med langrenn denne vinteren og fullførte halvmaraton i dette rennet. Med kurs i skiteknikk gitt av rennet, hjelp med kjøp av utstyr og en firmahytte på fjellet fikk Sumit en god vei frem til rennet. Han var godt fornøyd da han kom i mål og det hele ga mersmak. Stein Vassøy fullførte rennet på 30 år gamle racingski. Med stolthet viste han frem Fischer-skiene og de gamle klistremerkene fra 80-tallet som var på skiene.

Som vanlig var det god stemning på renndagen med musikk i start og målområdet, dyktig speaker og god servering. Kjøttsuppen alle får i mål har vært godt likt siden første året. Nytt i år var at rennet leide inn en fotograf til å ta bilder av absolutt alle deltakerne ute i løypen og tilby bildene gratis til deltakerne. Premiene var diverse sportsprodukter og skinnende medaljer til alle, som alltid. Spesielt i år er at deltakerne er med i trekning av fri bruk av en valgfri Porsche en periode.

s vinneren Morten Horn spretter champagnen godt pa premieutdelingen
Vinner i halvmaraton, Morten Horn Elieson, spretter champagnen under premieutdelingen. Svein Odland på andre- og Jan Erik Grude på tredjeplass.

Med en blandet vinter har påmeldinger til turrenn ikke helt vært det store. Lite snø og dårlig vær mange av helgene etter jul har satt en demper. For skimaratonet var det gledelig å se at påmeldingene tok seg veldig opp de siste dager. 400 påmeldte i år var ørlite bedre enn i 2014 og arrangørene Gjesdal IL og Sirdal Skimaraton er meget godt fornøyd med deltakertallene.

Venndølen Tonje Rosseland Homme var raskest i kvinnenes halvmaraton. Foto: Rein foto.
Venndølen Tonje Rosseland Homme var raskest i kvinnenes helmaraton. På andreplass kom Wenche Kvæven og på tredjeplass Elise Hay Opsahl.

Traseen til Sirdal Skimaraton er kompakt, men innholdsrik. Den starter og slutter på samme arena og logistikken er enkel. Traseen er også meget trygg der den går i daler og mellom hyttefelt. Og man går seg ikke bort eller blåser vekk på høyfjellet. Flate stakepartier, en tung bakke opp ved skitrekket, lang nedoverbakke på Lyseveien og videre i godt oppgraderte løypetraseer det ble jobbet så mye i i 2014.

Lørdagens resultater finner du her. 

Dagen etter hovedrennet i klassisk teknikk ble Sirdal Fristil arrangert. Et mindre renn laget for å øke interessen for fristil i Sirdal. Deltakelse her er gratis og inkluderer servering, medaljer og premier. Håpet er en gang å kunne arrangere et formelt og stort renn i fristil i samme rammer som det klassiske skimaratonet. I år var deltakelsen nesten dobbelt så stor i forhold til de to forrige årene. Det lover godt.

Her kan du se bilder av alle deltakerne.

Fremtiden ser lys ut og arrangørene ser frem til kommende år og mer Sirdal Skimaraton. Vi kaller årets to renn for en suksess.