Bjørg Haugland (49) til venstre og Hilde Furuborg (40) til høyre. Kjetil Notodden (40) står i midten. Han ble tredje best av de 34 deltakerne i torsdagens skikarusellrenn på Strai. Alle fotos: Sverre Larsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sprudlet i skikarusellen på Strai

Denne muntre trioen kom seg fint gjennom "byens beste løysløype".

Det 8. rennet i Skikarusellen gikk torsdag i brukbare forhold på Strai. Snøen var tung og tettpakket. Rennet inngår som en del av en trippelkonkurranse. Trippelen vinnes ved å fullføre dette rennet på ski, løpe Sommerskogsløpet og sykle Otrarittet.

De tre beste mennene på tid var Thor Sangesland fra Lærerne på 27 minutter og 50 sekunder, deretter Øystein Vesterhus fra Glencore på 29 minutter og 52 sekunder, og tredjeplassen gikk til Kjetil Notodden fra MH Wirth på 34 minutter og 45 sekunder. Damene valgte å gå på fullført i stedet for tid.

Lokalsporten tok en prat med noen av deltakerne:

ski 3
Kjetil Notodden (40)

– Dette arrangementet ser bra ut. Jeg har deltatt flere ganger før her, selv om jeg var uheldig og knakk skiene i fjor.

Hvilke opplevelser er du opptatt av?

– Det er viktig å ikke bli sist, og heller gå fort på ski.

Hvordan er skiforholdene?

– Det gjenstår å se, men det føles litt bakglatt i dag. Jeg har brukt VR 65 i dag, og det er en god voks. Dette er den beste lysløypa i byen. Den er flott for familien. Det er flat og passe lang.

ski 1
Knut Pilskog (69).

– Det er et fint og godt arrangement. Jeg har vært med i ganske mange år. Jeg har gått på tid og på fullført, men i år blir det på fullført.

Hvilke opplevelser er du opptatt av når du går på ski?

– Det bør være lett å gå, og løypa bør være enkel og grei. Spesielt gjelder dette hvis man føler seg litt stiv og støl i kroppen. Jeg har for øvrig brukket kragebenet et år, siden jeg hadde et stygt fall på Dønnestad. Så man må regne med det beste og det verste i disse rennene.

Hva synes du om skiforholdene i dag?

– De er varierte, og de er fine akkurat nå. Vi har det mildt. Det er litt bløtt i løypa i dag. Jeg har derfor brukt voks på midten av skiene.

Hva mener du om lysløypa her på Strai?

– Den er grei, spesielt om vinteren. Det er en relativt flat løype, og det er gøy å skøyte der man kan. Det gir mer og bedre fart.

ski 2
Hans Kristian Arnesen (62)

– Det er helt topp å komme opp her, spesielt siden det er mye slaps i byen. Vi må utnytte de små tidsmulighetene vi har til å komme oss ut. Det er artig å gå på ski.

Hvilke opplevelser er du opptatt av?

– Det er fint å kjenne at kroppen fungerer, og at man ikke feiler noe. Man kan da holde motoren i gang.

Hvordan er skiforholdene på Strai her i dag?

– De er helt fine, og det er litt bløtt. Det er varmt ute til å være snø, og føret er brukbart. Jeg har ikke brukt klister på skiene, men jeg satser på at en rødgul voks er bra. Lysløypa her rask, og det er ingen store oppforbakker. Mange liker det. Vi kunne hatt det brattere, om jeg fikk lov å ønske meg noe annerledes her.

ski 5
Jan Stølen (78) arbeider på UiA, og UiA var arrangør for torsdagens skikarusell. Han hadde med ei dame på laget, og de ordnet med havresuppe og resultatlister.

– Dette er et veldig godt tiltak. Det er varierende hvor mange som deltar fra gang til gang, og det er den harde kjernen som alltid stiller opp.

Hva er typisk for fasilitetene for skigåing på Strai?

– Det er ei fin løype. Den er litt variert, med småbakker, utforbakker og flate partier. Det er kort vei til Strai fra sentrum. Kommunen og andre er flinke til å holde løypene vedlike. De er godt preparerte.