Ei av puljene i Sykkelkarusellen klar til start før den 28,9 kilometer lange løypa med start og mål ved Travparken. Alle fotos: Sverre Larsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sykkelkarusellen åpnet med stil

Pål Bjørke var kjappest av 99 deltakere i onsdagens sykkelkarusell.

Bjørke suste inn noen titalls meter før Steffen Galdal i mål. Begge fikk tiden 42,18 minutter på resultatlisten, som tilsvarer en snittfart på 40,99 kilometer i timen.

Alle resultatene kan du lese her. 

Lokalsporten tok en prat med et par deltakere og hovedarrangøren i det fine været.

syk4

Hans Martin Aamodt (29)
Hvorfor er du med på Sykkelkarusellen?
– Det er for treningens skyld, og så er det så mange hyggelige mennesker her. De sosiale treffstedene er viktige, både i arbeidslivet og på fritiden.
Hva slags mål har du for sesongen?
– Jeg har et sterkt ønske og et sterkt driv om å sykle til Hovden fra Kristiansand på under fem timer. Jeg holder meg aktiv og sprek på sykkelen, og jeg er med i Søgne Cykleklubb.
Hva synes du om rittene?
– De er veldig gøye. Jeg kjører alltid hardt og presser opp mot melkesyra. Rittene gir meg dessuten god trening, og jeg får en bra følelse i kroppen når jeg får fart på pedalene.
Hva slags forventninger har du til årets sykkelsesong?
– Jeg håper vi får tørre løyper, og at traséene er småkuperte. Jeg er opptatt av å sykle korrekt og raskt. Jeg har alltid som mål å komme i mål blant de første. Jeg er med på samkjøring og rykk der det er aktuelt.

syk3

Geir Schellhorn (50)
Hva synes du om Sykkelkarusellen?
– Den er helt topp, og flere burde prøve seg. Det er et kjempebra arrangement, og alle slags kondisjonsnivåer aksepteres. Man kan trene eller ikke, og likevel er alle velkomne.
Er det viktig å trene på sykkel?
– Det kommer an på hvilke mål du setter deg, og hva du satser på. Generelt er det viktig å forberede seg før man sykler Sykkelkarusellen slik at man ikke får sjokk. Jeg har drevet aktivt med Sykkelkarusell siden 1989. Jeg har nesten vært med hvert eneste år.
Hva ønsker du å få ut av sesongen?
– Det er en ting, og det er at jeg ikke skal gå opp i vekt. Og så liker jeg meg godt på Grand Canaria i to måneder i løpet av året. Det er artig å sykle i Syden og å slappe godt nok av.

syk2

Tor Kåre Gunvaldsen (51, hovedarrangør Vest-Agder Bedriftsidrettskrets)
Hva går Sykkelkarusellen ut på?
– Det er 14 ritt i Vest-Agder. Vi starter i april og avslutter i september.
Hvordan unngår vi ulykker der syklister er innblandet?
– Man bør som syklist følge med og velge gode og trygge løsninger når man sykler. Det er viktig å tenke på at vi sykler sammen, og man bør velge et godt samspill med andre syklister. Man bør bruke hjelm, og ellers oppføre seg sømmelig og ikke ta unødvendige sjanser.
Er sykkelrittene så viktige at man bør hemme ordinær trafikk?
– I utgangspunktet bør man ikke hemme den øvrige trafikk. Vi bør ha en struktur i syklingen, og det betyr at det ikke bør være mer enn 2 syklister i bredden. Vi sykler dessuten sammen, og det er alltid viktig i et fellesskap å finne gode løsninger for aktivitetene.
Har du noen råd og vink til deltakerne?
– Man bør få en god opplevelse i sammen. Det er bra at man får en fin tur. Syklistene bør være opptatt av et godt samspill i syklingen og i atferden. Det er gøy å sykle sammen. Det er også sosialt, og det er ofte ikke det viktigste hvor høyt man ender opp på resultatlisten. Det jevne og gode er ofte det vi er mest opptatt av, ikke hvem som ble nummer 1.

Når man melder seg på Sykkelkarusellen, kan man velge en pulje der man naturlig føler at man best hører seg hjemme i. Den korte løypa går uten tid, og starter klokken 17.35. Lang løype går på tid. Den første pulja er den tregeste og starter klokken 17.30, og de øvrige tre puljene i lang løype starter fra og med klokken 18.00 med fem minutters mellomrom.