Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo sikret seg 52 poeng i helgas to NM-runder, og leder med 18 poengs margin på andremann Frode Leirhol fra NMK Valdres. Foto: Rune Johannesen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Pangstart på årets NM

Det ble tilnærmet full klaff med en andre- og en førsteplass i helgas NM-runder i bakkeløp.

Vi startet helgen 100 prosent forberedt i Vikersundbakken. Runde en ble kjørt lørdag mens runde to ble kjørt søndag. Vi var hele 20 startende i klassen, der de aller beste i Norge var samlet.

Lørdag startet vi løpet veldig bra med raskeste tid opp bakken i første omgang. Også i andre og tredje omgang var vi raskest. Bilen fungerte utmerket og alt klaffet. I finalen ble det gjort en liten førerfeil som gjorde at vi mistet førsteplassen med 0,06 sekunder.

Men alt i alt veldig fornøyd med lørdagens løp. Det ble en andreplass totalt, og vi fikk med oss mange NM poeng. Søndag gikk det enda bedre. Jeg kjørte inn til desiderte bestetider og avsluttet finalen med seier.

Vi leder nå NM i bakkeløp i klasse 3 før de to siste rundene som går av stabelen i Larvik senere i sesongen, 1. og 2. oktober. Kommende løp nå er første runde i NM rallycross som kjøres på Grenland motorsportsenter 14. og 15. mai. Dette er noe vi ser veldig fram til og har virkelig trua på etter en knallåpning i Vikersundbakken.