KBKs Emma Wåland (nr. tre fra venstre og Jonas Østhassel (nr. fire fra venstre) vant hhv. singleklassen i U19 for jenter og tok sølv i U19 for gutter. Til venstre på bildet er Sofia Macsali fra Bergen og ved siden av henne Ole Herman Imset fra Sandefjord. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sterk sesongpremiere for KBK

Rankingturneringen i Haugerud for U15 og U19 var årets første turnering og KBK-ungdommene tok tre av fire seire i singleklassen.

Kevin Elson og Julie Abusdal vant mixed double sammen og single hver for seg i U15.

-De fortsatte der de slapp i vår, da de vant gull i mix allerede første år i aldersklassen sin, sier trener Rik Hermans i KBK.

Kevin Elson og Julie Abusdal (i midten) vant mixed double sammen og single hver for seg i U15. Fra venstre Ja, det er fra venstre: Thomas Fjeldheim, Delia Murtazalieva, Victoria Zhang og Theodor Fjelldal (alle Haugerud). Foto: Privat.

-De er klart best i Norge i mixed. I single er det jevnere, men begge dro det lengste strået samtidig som vi ser hva vi må jobbe med på treningene framover, sier Hermans.

Den tredje singleseieren kom ved Emma Wåland i U19. Hun var mye skadet sist sesong, og var glad for å være tilbake i toppen.

-Jeg spilte nervøst i starten, men spilte meg etter hvert opp på det nivået jeg håper å være på, sier Emma.

Hun er tatt ut til junior-VM i Indonesia i oktober som en av tre jenter, så seieren i Haugerudhallen var viktig på flere måter.

I den fjerde singleklassen fikk vi den største bomben ved at 15-årige Jonas Østhassel kom til finalen i U19 for gutter. Han slo VM-uttatte Ole Herman Imset fra Sandefjord i semifinalen, men tapte i finalen da kreftene tok slutt i kamp nr. 13 for helgen.

Men tre andreplasser var sterkt med Jonas Tønnessen og Emma Wåland som makkere i herredouble og mixed double mot to år eldre konkurrenter.

Mange unge KBK-ere gjorde en lovende sesongpremiere, og nå er sesongen virkelig i gang. Det fortsetter allerede til helgen på hjemmebane i Badmintonsenteret.