Med Mathias Skjold (20) er Grimstad-delen av TSS fordoblet. Fridtjof Røinås er selvskreven også i 2017-stallen. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Fra KCK til Team Sparebanken Sør

Grimstadmannen Mathias Skjold er en av tre syklister som er klar for Team Sparebanken Sør.

Tre mann inn, og tre forsvinner. Det er situasjonen for Team Sparebanken Sør foran 2017-sesongen.

Vi har tidligere fortalt at vår klatrekonge, Carl Fredrik Hagen, har valgt å bytte lag. Fra neste vår kjører Calle for Team Joker Byggtorget. Også kjent for våre lesere er at Christian Kaggestad velger å fortsette karrieren hjemme i Frankrike, nærmere bestemt for et lag som heter VC La Pomme Marseille.

Fra sykkel til juss

Tredjemann uten TSS-drakt neste sesong er Åge Ljøstad Nilsen. Men i motsetning til Christian og Calle, har 21-åringen fra Kristiansand valgt å avslutte karrieren. Åge går i stedet ”all in” med juss-studier.

I løpet av de siste dagene er det så blitt klart at Mathias Skjold (20) og Eirik Bruland (21) blir nye ryttere på TSS-laget. Av de tre nye er det allerede kjent at Ludvik Aspelund Holstad kommer til oss. 19-åringen fra Drøbak har i år sikret seg sammenlagtseieren i norgescupen for junior. Til våren avslutter Ludvik videregående på NTG Kongsvinger.

Samme sporskifte som Calle

Mathias er Grimstad-gutt som nå sykler for Kristiansands Cykleklubb, hvor flere lagkameratene neste sesong har startet sine karrierer. Eirik er tidligere langrennsløper som først i år har satset sykkel, terrengmaraton. Nå er det ett hundre prosent landevei, for unggutten fra Bærum, som altså har fulgt i løypene til Calle – fra terreng til landevei.

– Med syv av årets ryttere som en god base i laget og med tre spennende nykommere, føler jeg at vi har et godt utgangspunkt for gode prestasjoner også i 2017, er sportssjef Atle Kvålsvolls kommentar.

2017-laget

Team Sparebanken Sør stiller dermed med følgende ti ryttere kommende sesong:

Eirik Bruland, Herman Dahl, Andreas Erland, Ludvik Aspelund Holstad, Fridtjof Røinås, Mathias Skjold, Petter Theodorsen, Trond Håkon Trondsen, Andreas Vangstad og Kristian Aasvold.

PS! Halvparten av laget holder U23-alder neste år.

NB: Innlegget ble først publisert her