Jan Trygve Braaten fra Tvedestrand sammen med sin svenske co-pilot Emma Linnèa Carlsson etter lørdagens seier i nordisk mesterskap. Foto: Team Braaten Offshore Racing.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Braaten nordisk mester i Offshore 3C

Jan Trygve Braaten sikret seg lørdag sesongens tredje mesterskapstriumf da han suste inn til seier i nordisk mesterskap i Östhammer, Sverige.

Braaten har dermed vunnet tre titler i år – VM, NM og nå nordisk. I tillegg har han en tredjeplass fra EM.

Lørdag fikk han tekniske problemer kun minutter før start, så en stund var det uklart om han ville rekke å få båten klar. Racekontroll utsatte derfor starten i fem minutter, noe som holdt for å få ordnet problemene.

– Det ble litt mer hektisk før start en jeg hadde tenkt. Heldigvis har jeg lang erfaring og kjenner alle detaljer i motoren så jeg skjønte med en gang hvor feilen var. Vi tok starten med en gang og jeg traff veldig bra på propellvalget i dag, sier Braaten og fortsetter:

– Det var en svingete bane som krevde helt annen propell enn hjemme i fjorden i Tvedestrand. Jeg avslutter i dag en helt utrolig sesong, og nå er det lov å feire litt i kveld, avslutter Braaten.