Songdølen Svein Frustøl var raskest i helgas utgave av Mjåvannsprinten, sammen med kartleseren Eirik Spilling. Arkivfoto: Fædrelandsvennen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Frustøl raskest i Mjåvannsprinten

Svein Frustøl var kjappest i helgas sprintrally i regi av Kristiansand Automobilklubb.

Rammen rundt løpet er å ha en sesongavslutning i rally og at dette skal være et rimelig og kompakt løp hvor alt fra innsjekk til premieutdeling foregår i løpet av en dag.

Vi hadde 25 biler til start i år, i den tredje utgaven av Mjåvannsprinten. Og av disse kom kun 15 til mål.

Noen av bilene før helgas start. Foto: Inga Tofteland.
Noen av bilene før helgas start. Foto: Inga Marie Tofteland.

Løpet besto av fire etapper som hver ble kjørt tre ganger, totalt 12 etapper. All kjøring var på Mjåvann industriområde. Gjennomføring av løpet gikk veldig bra. Vi startet klokka 12 og klokken 16.30 var vi ferdig med premieutdeling. Vi var også ganske heldige med været. Det var surt og kaldt, men ikke regn.

Vinneren Svein Frustøl meldte følgende etter løpet:

– Alltid morsomt å kjøre rally,  og sprintrally er veldig hektisk – ofte med flere korte etapper som løpet i helgen, med 12 stk fartsprøver og vi vinner med 3.5 sekund. Vi hadde ikke problemer av noe slag, selv om bil og sjåfør er 90 år til sammen.

Alle resultatene kan du lese her