Kristiansand-bosatte Mindaugas Gedminas (20) har som mål å vinne bokse-gull både i NM og i nordisk mesterskap. Men først måtte han beseire en tøff thaibokser i kamp i Thailand. Alle foto og videoer: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Fikk thaiboksingdrømmen oppfylt

Jeg har lenge ønsket å gå kamp mot en merittert utøver i thaiboksingens hjemland, Thailand. Det var en stor opplevelse da det skjedde.

Jeg har nylig kommet hjem fra et to måneder langt opphold i Thailand. Jeg startet min treningsperiode i Phuket. I den første måneden var målet mitt var å få en eller flere proffkamper mot fightere som har like mye eller enda mer erfaring enn meg. I Phuket trente jeg i et kjent og populært gym som heter Sitsongpeenong. Gymmet har trenere med masse erfaring og fightere som er veldig flinke og 100 prosent motiverte.

min
Her står jeg til venstre og Sergej Maslobojev i midten. I år ble han nominert som en av de beste fightere i verden i tungvekt. Han er regjerende verdensmester i kickboksing, k1 og thaiboksing.

De to første treningsukene var veldig hard og krevende, både fysisk og psykisk. Det var vanskelig å få kroppen i gang med såpass høy intensitet og en temperatur på 30 grader hver eneste dag. En trening varte to timer, jeg trente fire timer om dagen, seks dager per uke, kun med fri søndager. Treningsprinsipper og treningsmetoder i Phuket var ikke noe nytt for meg, bare at der hadde de mye mer fokus på fysiske egenskaper som for eksempel anaerob/aerob utholdenhet, eksplosivitet og hurtighet.

Videoklipp fra kampen i Thailand:

min2
Tony Ryan til høyre. Han er tidligere landslagstrener i England og treneren til tidligere verdensmester i boksing, Amir Khan.

Etter tre ukers trening og opplevelser gikk jeg min første proffkamp i Thailand, med 5×3 minutters runder uten beskyttelser, mot en sterk og flink fighter fra Brasil. Han er Max Muay Thai-champion, og en Max Muay Thai-turnering er en av de største turneringer som finnes i Thailand. Kampen var gøy, jeg hadde full kontroll på motstanderen min helt fra første runde frem til han ble stoppet av meg i 5. runde.

Helt siden jeg startet å trene muay thai, har drømmen min inkludert å få trent med de beste i verden og få gå en thaiboksingkamp i Thailand. Nå kan jeg si at endelig har jeg gjort dette. Rett etter jeg vant min muay thai kamp, reiste jeg til Pattaya å trene boksing.

Videoklipp fra Phuket, Sitsongpeenong treningsleir:

I Pattaya trente jeg boksing i tre uker. Der trente jeg med Tony Ryan og Leonard Sitpholek.  Ryan var treneren til boksestjernen Amir Khan og tidligere Englands landslagstrener. Sitpholek er en fighter med stor erfaring, han har 200 boksekamper, to gullmedaljer i Asia games.  Fire timer hver dag jobbet jeg individuelt med disse to karene. Treningen var ikke som i Phuket, det var ikke mye fokus på fysiske egenskaper. Vi jobbet mest med å utvikle de tekniske og psykiske ferdighetene. Jeg er veldig takknemlig at de brukte sin tid på meg, de rettet mine feil og lærte meg å bokse mye mer effektivt.

Videoklipp fra Pattaya, Sitpholek treningsleir:

Nå trener jeg i Kristiansand med AIK Lund bokseklubb, her har jeg veldig flinke og gode trenere i Nils Kapstad, Zyandi Arsaev, Geir Salvesen og Bjarne Skjervedal. De gjør sitt beste for at alle som trener med klubben skal oppnå treningsglede og ikke minst utfolde seg i et godt treningsmiljø. I tillegg vil jeg takke mine treningspartnere fra AIK Lund og Oksa Muay Thai, som har hjulpet meg masse.

Målet mitt nå er å vinne NM-gull i boksing. Deretter vinne gull i nordisk mesterskap og fortsette med å komme meg videre til større turneringer og mesterskap i boksing. For å klare dette må jeg fortsette å ha 100 prosent fokus, trene hardt og smart.