Rallyfører Søren Snartemo fra NMK Konsmo (t.v.) og kartleser Arne-Ingar Stulen fra NMK Hadeland har vunnet tre NM-gull med tohjulsdrevet rallybil. I år satser de med firehjulsdrevet bil og vant i helga NM-runden i Finnskog Rally. Arkivfoto: Benjamin A. Ward.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Første NM-seier i ny bil

Det ble en herlig revansj da vi vant helgas NM-runde i Finnskog Rally.

Vi ledet stort i debutløpet med ny bil og i ny klasse i Sigdalsrally for to uker siden da bilen takket for seg. Så teamet var ute etter revansj da 2. NM-runde Finnskog Rally ble kjørt i helga som var.

Etter to uker med intens skruing for å få bilen klar til løp igjen, var det ekstra moro med den første seieren her på Finnskogen.

Etter en litt nølende start på den første etappen (for å sjekke at alt fungerte som det skulle), så vi oss ikke tilbake. Det går bare raskere og raskere jo mer fortrolig teamet blir med den nye bilen. Det er mye å sette seg inni, både når det gjelder kjøringen, og ikke minst drift av bilen mellom løpene. Så det skal bli godt med en fire ukers rallypause slik at bilen kan gås skikkelig igjennom før neste NM-runde Numedalsrally 25. februar.

Finnskog Rally er et av NM-seriens eldste løp med gode tradisjoner. Løpet har base i Kongsvinger og kjøres inne på Finnskogen. Arrangøren hadde i år snudd en etappe og tatt frem en gammel klassiker som ikke har vært benyttet siden 1996. Slik at utfordringene sto i kø utover dagen. Alle etappene skulle kjøres to ganger, men pga forholdene valgte arrangøren å avlyse den fjerde etappe da forholdene her rett og slett ble for risikofylt å kjøre på.

Etter den nølende starten på løpets første etappe (3,6 sekunder foran Bernt Kollevold) skulle det gå bare bedre og bedre. På den andre etappen økte forspranget til 17,1, mens på etappe 3 (løpets lengste) var ledelsen alt oppe i 35,5 sekunder.

soren
Det gikk virkelig unna i helgas Finnskog Rally. Foto: Robert Stormyrbakken, www.rsfoto.net

Etter en velfortjent pause (pga strøket etappe) og service med bytte av dekk, var det klart for de to siste etappene. Disse skulle kjøres delvis i mørket, noe som er sjelden i rallysammenheng i Norge. Bil, fører, noter og kartleser fungerte perfekt på begge de to siste etappene og med en margin på 1.11,8 etter fem kjørte etapper var seieren et faktum.

Resultater fra helgens NM runde finner dere her

Resultater totalt i NM 2017 finner dere her

Les flere innlegg fra Snartemo/Stulen her