Oddemarkas vinnerlag i fotballens kvinneklasse, som ble avholdt i Sørlandshallen. Bak fra venstre: Helene Nilsen, Karoline Pettersen, Hilde Fossing og Pia Tellefsen. Foran fra venstre: Miriam Mumtaz, Esther Hansen og Kristine Kjos Fjulsrud. Alle foto: Sverre Larsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Til topps i Sørlandets Idrettsfestival

Oddemarka var blant en rekke glade vinnerlag i helgas massemønstring for de fire idrettene fotball, håndball, bowling og curling.

Som vanlig var det mange deltakere og arrangører i helgas årvisse festival for bedriftsidretten i Kristiansand. Lokalsporten loddet stemningen blant flere av dem.

s1

Curling i Idda Arena. Mika Sundin (43), arrangør fra Rambøll BIL

Hvordan er curlingsesongen lagt opp?

-I dag er vi 30 lag som spiller i serie. Noen ganger har vi cup i løpet av sesongen. Og det kommer lag fra Kristiansand og Stavanger på disse cupene. Bedriftene som er med stiller opp på kamper. Vi har seks kamper på høsten og seks kamper på våren. I Kristiansand har vi for tiden fire divisjoner som vi konkurrerer i.

Hva er grunnprinsippene i curling?

-Hvert lag har åtte granittsteiner, og så gjelder det å ende opp med flest i midten av sirkelen når spillet er over. Målet for hvert lag er å komme nærmere midten med flere steiner enn motstanderen. Så gir det også poeng å ha steiner på kanten av sirkelen.

Lagbilde av Rømbøll BIL. Fra venstre mot høyre: Martin Holsen, Mika Sundin, Johnny Skarpeid og Eivind Moy Gundersen.
Lagbilde av Rømbøll BIL. Fra venstre mot høyre: Martin Holsen, Mika Sundin, Johnny Skarpeid og Eivind Moy Gundersen.

s5

Bowling i Hannevika Bowling. Svein Nordbø (52), arrangør i Bowlingutvalget.

Hva er gøy med å bowle? 

-Det er sosialt. Og så er det artig å klinke til med høye summer.

Hva synes du om idrettsmiljøet for bowling?

-Festivalen får veldig mange gode tilbakemeldinger fra fjern og nær. Vi har stor kapasitet, og kan ta imot mange lag fra hele landet. Vi nøyer oss med hallen i Hannevika under denne festivalen, og vi trengte derfor ikke hallen på Lund. Seriespillet gjennom sesongen foregår på Lund.

Har dere som arrangører noen mål med dette?

-Vi prøver stadig å rekruttere nye deltakere. På denne festivalen har vi ofte med lokale spillere som ikke er med i seriespillet. Østlandet og Stavanger også representert.

Fin stemning i bowlinghallen.
Fin stemning i bowlinghallen.

s9

Håndball i Gimlehallen. Lisbeth Frivold (55), arrangør av håndball i Gimlehallen

Hvordan vil du oppsummere helga? 

-Finalen i herreklassen gikk mellom Lillesandskameratene mot GSI Killer Pandas, der Lillesandskameratene trakk det lengste strået. For spillerne er det viktig å trene og å holde seg i form. Det sosiale er essensielt med turneringen. Det kommer også en del tilreisende, og de er fra Stavanger, Karmøy og Arendal.

Hva slags mål har lagene?

-Det er en del lokale lag som deltar. Lagene ønsker best mulig resultater, og ikke å tabbe seg ut. De ønsker å prøve seg mot nye lag, og måle krefter mot andre enn dem man pleier å spille mot her på Sørlandet.

Håndballen ble arrangert i Gimlehallen.
Håndballen ble arrangert i Gimlehallen.

I dameklassen vant Sørlandets Sykehus (bildet under) over Baker Hughes BIL fra Sandnes.

syk

Vinnerne av herreklassen i håndball: Lillesandskameratene
Vinnerne av herreklassen i håndball: Lillesandskameratene

s12

Fotball i Sørlandshallen. Fredrik Fredriksen, arrangør av fotball i Sørlandshallen

Hvordan er ambisjonene til deltakerne?

-Det er viktig å more seg. Og så er denne turneringen noe annet enn det vanlige treningslivet, siden det dreier seg om å prestere og være best mulig som lag. Det er gøy at laget presterer, og man utvikler kameratskap.

Hva er gøy med dette?

-Det er det sosiale. Og at det er givende og interessant å dra på tur. Det kommer lag fra Rogaland og Oslo også i tillegg til de lokale lagene.

Fotballen i Sørlandshallen foregikk i de fire avgrensede områdene i Sørlandshallen.

Fotballaction i Sørlandshallen
Fotballaction i Sørlandshallen

s14

Asim Amin (38) Lagleder for Vectura og Arcusgruppen

Hva synes du er typisk for Sørlandets Idrettsfestival?

-Jeg har vært med som lagleder de siste ti årene. Teambuilding og fokus på at laget skal gjøre det bra, er alltid høyt på ønskelisten. Det som er in i denne festivalen er trivsel, velvære, helse og det sosiale. Det er to cuper som mange lag ønsker å delta på i løpet av året. Det er Skagerakcupen som finner sted i november, og der fikk vi sølv i 2016. Og det er Sørlandets Idrettsfestival i februar, og der fikk vi gull i 2017.

Hva slags lag er dere? 

-Vi er et eliteserielag fra Oslo. Vi har slått Oslo Politi. Vi har vært seriemester og kretsmester i Oslo. Det er tre 1. divisjoner i Oslo, og vi var best av disse i den sesongen som var i 2016. Selv er jeg lagleder og trener.

s13
Vinnerne av fotballens oldboys-klasse, Vectura og Arcusgruppen. Saleem Ullah Evaldo Madalena Alves, Morten Setsaas, Rashid Elatyaoui, Dardan Tafili, Patrik Eriksson og Abdel Lajaab.

s16

Christine Kjos Fjulsrud (28), spiller på Oddemarka

Hva synes du er gøy med fotball på dette nivået?

-Personlig mestring er alltid motiverende og skjerpende. Og så må vi få til ting som lag. Gode spillere må man ha, og det har vi.

Det var fire klasser som deltok i fotballturneringen i Sørlandshallen. Vectra og Arcusgruppen vant oldboys serie. Oddemarka vant damer serie. Og så vant Red Army over GSI Folks i herreklassen. Det stod 1-1 etter ordinær tid, og Red Army skåret ett mål i ekstraomgangene. Red Army vant dermed 2-1.

Red Army som vinner av herreklassen i fotballen.
Red Army vant herreklassen i fotballen.

I miksklassen gikk finalen mellom Kristiansand Kommune og Kirkens Bymisjon, og kommunen vant hele 9-1.

s19
Kristiansand Kommune vant miksklassen i fotballen.