Vindbjarts unge deltakere i Holmenkollrennet i helga som var. Fra venstre: Sander Tveit, Sondre Østervold, Hanne Sløgedal, Hedda Elise Neset, Ida Roland, Thea Nygård og Mathias Holbæk. Foto: Charlotte Østervold.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vindbjarts langrennsløpere markerte seg

Både i norgescupen på Voss og i Ungdommens Holmenkollrenn leverte Vindbjart-utøvere fine prestasjoner.

Fire juniorer fra Vindbjart ski deltok i NC på Voss i helgen mens sju 13- og 14-åringer fra klubben deltok i Ungdommens Holmenkollrenn.

Til tross for både sykdom og uhell i løypa oppnådde juniorene fine resultater. Emilie Holen Larsen (K17) tok norgescup-poeng, mens Jehudit Svalland (K17) var kun et par sekunder fra å kvalifisere seg til kvartfinalen i sprint.

I Holmenkollen viste Hanne Sløgedal (J14) at avstanden til vinneren er betydelig mindre i år enn i fjor, 14 sekunder i klassisk og 21 sekunder i fristil. Dette holdt til hhv. 12. og 10. plass av 200 deltakere. Mathias Holbæk (G14) tok 24. plass i klassisk og 18. plass i fristil. I denne klassen var det hele 250 deltakere. Også dette var en solid forbedring fra i fjor.

De fem øvrige Vindbjartløperne gjorde også gode løp. Det solide støtteapparatet deltok med stor iver og heiet fram både egne løpere og løpere fra naboklubbene Oddersjaa og Otra.