Pål Flam fra Arendal og Grimstad Rideklubb i aksjon med hesten Larkin. Foto: Veronica Bjørntomt
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Grimstadrytter imponerte i verdenscupen

Pål Flam (21) hevdet seg godt mot Europas store stjerner og sikret seg en råsterk tiendeplass i verdenscupstevnet i Gøteborg.

Flam hoppet søndag feilfritt i første runde med hesten sin Larkin, og gikk sammen med 11 andre ekvipasjer videre til omhopping . En bom ned i omhoppingen ga 10. plass og 7 verdenscuppoeng.

– Jeg har en fantastisk hest, sier Flam tydelig rørt og påvirket av det store øyeblikket i Scandinavium. Han har gått fra å være midt på resultatlista på de store stevnene, til nå å etablere seg i toppen sammen med stjernene.

– Jeg hadde en god flyt med Larkin i første runde som jeg tok med meg videre til omhoppingen. Det er dumt at jeg fikk fire feil i omhoppingen, men jeg konkurrerer med de aller største i sporten og jeg får høstet mye erfaring. Med denne utviklingen vil jeg forhåpentligvis være med helt i toppen neste gang, sier Flam.

Pål Flam og Larkin, fra World Cup i Oslo i fjor. Foto: Veronica Bjørntomt
Pål Flam og Larkin, fra World Cup i Oslo i fjor. Foto: Veronica Bjørntomt

Et godt team rundt Flamog Larkin

Flam takker Larkin, men han vil også takke hele teamet han har rundt seg.

– Vi er et helt team, som kjemper for samme ting. Pappa blir jo glad når det går sånn, sier Flam, som raskt etter å ha nevnt sin far forteller om sin trofaste hestepasser Lill Iversen:

– Hun er suveren. Hun overvåker Larkin 24/7, legger alt så godt til rette som mulig for Larkin og meg. Og så pappa da, og resten av familien.

Med en 10. plass blant verdens beste ryttere i lommen, er Flam klar for fortsettelsen. Neste stopp på ruten er Herning, Danmark, andre helgen i mars, for CSI3* stevne, der han i fjor innkasserte flere plasseringer.

Pål Flam forbereder seg til WC i Gøteborg. Foto: Nina Johnsen
Pål Flam forbereder seg til WC i Gøteborg. Foto: Nina Johnsen

Les også: 16.000 timer i salen

Geir Gulliksen i Gøteborg

Nordmannen Geir Gulliksen stilte også til start i World Cup-klassen, med Edesa S Banjan e. Toulon/Lys de Darmen. I dag satt bommene løsere enn de foregående dagene. 12 feilpoeng ga 30. poeng i klassen. Tidligere på dagen startet han Arakorn e. Cantos/Damiro i en 1,45 m klasse. En bom gikk i bakken i tidshoppingklassen i 1,45, med en 15. plass som resultat. Vant gjorde franske Roger Yves Bost/Tesway de la Batia e. Calvaro/If de Merze. I gårsdagens jokerhopping kunne Geir glede seg over en 10. plass med Caruso e. Cornet Obolensky/Primero, mens han med Arakorn noterte seg 9 feilpoeng i Gøteborg Trophy.

Seier til von Eckermann

Svenske Henrik von Eckermann har hatt et meget godt stevne i Gøteborg denne helgen, og han toppet det ved å vinne World Cup-klassen sammen med Mary Lou e. Montendro/Portland L. Null feil i omhoppingen og tiden 36,76 s ga ham både seieren og billetten til finalen i Omaha, USA, 27. mars til 2. april. Med dette vant han også Europafinalen, på hjemmebane – noe som det svenske publikummet visste å sette pris på.

På andreplass fulgte nederlandske Maikel van der Vleuten/VDL Groep Verdi T N.O.P e. Quidam de Revel/Landgraf I som strøk feilfritt over målstreken på 36,83 s. En god nummer tre ble Leopold van Asten/VDL Groep Zidane N.O.P e. Heartbreaker/Calando I. Denne nederlandske ekvipasjen gjorde omhoppingen feilfritt på tiden 38,06 s.