Team Skiclub, samlet ved en tidligere anledning (i Marcialonga). Fra venstre: Lars Aanensen, Petter Homleid, Erlend Haugstad, Gjermund Steinsland, Nils Herman Stray, Finn Kollstad, Anstein Mykland, Markus Horn Elieson, Andreas Mjåland, Tonje Homme, Ole Holbæk, Terje Langli, Morten Horn Elieson og Kjell Olav Steinsland. I Birken sist helg stilte Lars Aanensen, Gjermund Steinsland, Nils Herman Stray, Erlend Haugstad, Ole Holbæk, Morten Horn Elieson. + Kristoffer Nielsen som går i Team Skiclub bekledning. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Team Skiclub markerte seg i Birken

Flere løpere i Team Skiclub-drakt viste seg godt fram i Norges mest tradisjonsrike turrenn på ski.

Lørdag 18. mars ble Birkebeinerrennet arrangert for 79. gang. Det er 54 km langt, og går fra Rena til Lillehammer. Team Skiclub stilte denne helgen med sju løpere i Visma Ski Classics-sirkuset.

Det var et raskt og isete føre i løypene, og de fleste valgte da å stille med blanke ski og stake over fjellet. Rennet har store høydeforskjeller, fra 280 meter ved start til 880 meter på Raufjellet og deretter ned til om lag 660 meter på Kvarstaddammen. Det høyeste punktet når man på Midtfjellet, 910 meter over havet, etter ca 35 km. I Birken med sine lange, relativt slake motbakker er det helt vesentlig at man kan gå ledig uten å «låse» hvert skritt.

Se intervju med Lars Aanensen før rennet:

Intervju med Lars Aanensen før Birkebeinerrennet from FVN on Vimeo.

Denne sesongen har man fått til en støtteordning for Kristoffer Nielsen fra IF Ørn. Han går i Team Skiclub bekledning, og gikk inn til en topp 100-plassering med sin 79 plass. Gjermund Steinsland endte på en 118 plass, og fikk i tillegg tv-tid med NRK intervju etter målgang.  Lars Aanensen, som den eneste på laget med festesmøring, fulgte på en god 132 plass. To av løperne i temaet måtte dessverre se seg nødt til å bryte.

Martin Johnsrud Sundby var raskest av alle over fjellet. Det ble ingen rekordtid, men han klokket inn på 2:20:52. Petter Eliassen fra Team Leaseplan og Simen Østensen fra Team BN Bank kom på plassene bak.

I kvinneklassen var Justyna Kowalczyk i en egen klasse og vant klart foran svenske Britta Johansson Nordgren og Masako Ishida.

Team Skiclub har denne sesongen deltatt i flere av de største langløpene i Visma Ski Classics. Dette gir en unik mulighet til å måle krefter med de aller beste. Denne erfaringen gjør at teamet blir sterkere og mer sammensveiset. Man finner dermed raskere ut sine sterke og svake sider, noe som er nødvendig for å utvikle seg videre.

Tre renn gjenstår i Visma Ski Classics sesongen: Årefjällsloppet, Sverige 26 mars, Reistadloppet, Troms 1.april og Ylläs-Levi, Finland 8 april.