En fin gjeng på Nedre Kvinlaug Motorstadion. Foto: Geir Harald Stølen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Venninnetrening med NMK Kvinesdal

Nærmere 20 jenter og kvinner i alderen 15 til 58 år fikk prøve seg på bilcross på Nedre Kvinlaug Motorstadion 1. mai.

Det begynte med at NMK Kvinesdal ville gi noe tilbake til de jentene i Lister som hjelper klubben med så mye under diverse arrangement. Så ble det til at de i tillegg kunne ta med seg noen venninner, og dermed ble det til en dag hvor de som ikke har så stor kjennskap til denne sporten som gjenger under navnet bilcross kunne møte opp på Nedre Kvinlaug Motorstadion for å prøve seg på banen.

Og det ble full klaff med nærmere 20 jenter og kvinner til start i alle aldre fra yngste på 15 år til eldste på 58 år. Noen tok det rolig og pent siden det tross alt var 1. mai, mens andre brydde seg lite om det. De fleste hadde kjennskap til sporten ved at de har stått på sidelinjen og sett på. Men nå ble det helt annerledes, det var de som skulle bak rattet. Enkelte måtte ha litt betenkningstid før de stilte til start, mens andre kunne ikke komme fort nok i gang.

Foto: Geir Harald Stølen.

Uansett alder eller kjørestil, spennende, lærerikt, sosialt og moro var det en hørte det gikk i. Det ble stilt mange spørsmål om det meste også, og er klubben heldig så kommer nok noen av de til å starte på storløpet som holdes etter god tradisjon på selveste Kristi Himmelfartsdag.

Og når det gjelder løp, har bilsporten startet opp for fullt. NMK Kvinesdal har hatt flere på pallen allerede. I Egersund den 23. april kom Steven Wetland på en andreplass i rallycross, i juniorklassen hadde vi 2 i finaler. Magnus Simonsen på en 4. plass og Andrea Hamar på en 7. plass. Seniorklassen var litt preget av frafall fra oss, men Bjørn Morris Egenes hadde tatt turen, verre var det med resultatene. Han måtte bryte i tredje heat så da var den turen over.

Ellers ble det kjørt løp på banen tilhørende Kristiansand på lørdag med svært gode resultater for NMK Kvinesdal. Der Magnus Simonsen vant juniorklassen og Hanne Jobine Eriksen kom på en femte plass, ellers fikk Frode Kallhovd en 3. plass i seniorklassen.