Vinnertrioen i herreklassen Jørgen R. Hodnebrog (i blått), Pål Bjørke (i grønt) og Trond Skåland sammen med vinneren i kvinneklassen Julie Solvang.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Hodnebrog best i tidenes sterkeste Bånn Gass-felt

Jørgen Hodnebrog fra Gjerstad sykkelgruppe viste seg igjen som en meget habil syklist da han vant den sjette utgaven av FOCC Bånn Gass.

Grimstadgutten og kanskje Norges sprekeste brannmann, Jørgen Hodnebrog, seiret etter en imponerende sluttspurt i det fantastiske vårværet. Aldri før har startfeltet i den kjente vårklassikeren hatt høyere nivå. Kjente og sterke syklister fra både Østlandet og Rogaland hadde tatt turen til Fevik 30.april.

Lenge så det ut som seieren skulle stå mellom den lovende Kristiansand-rytteren Victor Køhler og Oslostudentene Knut Sande og Asbjørn Fjellvåg. Disse tre lå i brudd nestene hele rittet, men ble tatt igjen kun to km før mål. Vinneren Jørgen Hodnebrog takket laget sitt etter seieren. «Det kostet mye krefter å vinne i dag. Laget gjorde en kjempeinnsats å hente inn bruddet.»

Knut Sande, tidligere vinner av Trondheim-Oslo, som satt i brudd hele dagen, uttalte følgende etter rittet: «Å vinne et sykkelritt i brudd sammen med lagkompisen, er alle syklisters våte drøm. Desto større er marerittet å bli hentet av hovedfeltet like før målgang. Etter å ha tilbrakt 90 % av rittet i brudd (med 43 km/t i snitt i 70 km) ble vi offer for hovedfeltets nådeløse vrede med to km igjen å gå». Knut Sande ble til slutt nummer ti.

Den kjente sykkelbloggeren Martin P. Hoff fra Sagene Sykkel ble nummer fem  i spurten, og skrev følgende i sosiale medier etter rittet: «Gjerstad Sykkelgruppe holder jo World Tour-nivå, så de var vanskelig å hamle opp med i dag. Takk for et fantastisk arrangement! Snakk opp klassearrangement!».

Nytt av året var at Bånn Gass-puljen ble syklet som et aktivt ritt, mens de tre velkjente puljene Rekordjagerne, Fevikbussen og Pepsi Max ble arrangert som turritt. FOCC Bånn Gass ble en ekte sykkelfest fra første tråkk til siste kakesmule! Med så godt som fulltegnet startliste, vårkåte syklister, tørr asfalt, flere hundre tilskuere og rundt 60 frivillige vakter og funksjonærer ble det nok en gang en begivenhetsrik sykkeldag på Fevik.

FOCC Bånn Gass har start- og målområde ved Fevik Senter. Rittet sykles i en 77 km rask og lettkjørt løype på vårfrisk asfalt langs kysten mellom Fevik og Lillesand. Fevik Sykkelklubb er alltid opptatt av å lage en stor sykkelfest når de arrangerer ritt, og tilbyr derfor både for deltakere og publikum gratis pølser, brus, kaffe, kaker og snacks. I tillegg har klubben satt opp scene i målområdet med storskjerm, live multimedia-dekning av rittet, en speakertjeneste selv Tour de France ville vært stolte av og en storslått premieutdeling i etterkant av rittet.

Resultater:

1. Jørgen R. Hodnebrog, Gjerstad Sykkelgruppe, tid: 1.48.11.
2. Pål Bjørke, Vennesla OCK, tid: 1.48.13.
3. Trond Skåland, Asker CK, tid: 1.48.14.

Vinner kvinneklassen: Julie Solvang, GSK K-Elite, tid: 1.55.27.

Se hele resultatlisten her