Fabian (15, f.v.), Myron (17) og Stella Weinberg (18) fra KIF Friidrett er alle i landstoppen i sine respektive friidrettsøvelser. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Knallstart for KIF-søsken

Fabian, Myron og Stella Weinberg klarte mesterskapskrav i første forsøk.

De tre søsknene har lagt bak seg et år med mye plager og skader, og etter nytt treningsopplegg og mange forandringer var de spente på sesongstarten sist helg. Den gikk over all forventning.

Fabian reiste til Modum for å delta i diskos og kule i G16-klassen. I begge øvelsene ble det ny utendørspers og i begge klarte han kravet til EYOF (European Youth Olympic Games). I diskos 1,5 kg ble det 52,45m – best i Norge i årsklassen 2001/2000, 6. best gjennom alle tider og andreplass i årsklassen 2001 i Europa. I kule (5 kg) ble det 15.93m.

Myron prioriterer i år mangekamp i G18-klassen, han er junior-norgesmester i mangekamp innendørs tidligere i år. Sist helg sesongdebuterte han i Evje og Hornnes med spyd. Myron kaster første år med seniorspyd (800 gr). Resultatet ble 56,64m, som er litt under pers. Myron klarte kravet til junior-NM og U23-NM og han er ikke langt fra kravet til senior-NM.

Stella sesongdebuterte også i Evje og Hornnes. Hun kastet med seniorspydet 600 gr. Hennes beste resultat i J19-klassen ble 50,15m, som er litt under pers. Men resultatet er over kravet til U20-EM og U23-EM.