Daniel Hovrind (nr. to fra venstre) fra Budosør Judo Club vant U15-klassen i helgas stevne. Alle foto: Budosør Judo Club.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Budosør-utøverne markerte seg

Budosør Judo Club fikk flere pallplasseringer i Østlandscup 2.

I helgen var det klart for Østlandscup 2. Stevnet gikk av stabelen i Sande i Vestfold. Sande Judo er en dreven klubb på arrangørsiden og dette var et stevne hvor nye kan prøve seg og de drevne får kamperfaring. I tillegg var det veldig flott å se at så mange unge nye dommere fikk prøve seg. De gjorde en kjempejobb. Det var godt over 150 deltagere og  det er imponerende at vi allerede i tretiden kunne pakke medaljene i sekken og returnere hjemover.

Vi stilte med 2 utøvere i U15/18 og 3 utøvere i henholdsvis U11 og U13.

I barneklassene er det fokus på de gode opplevelsene og erfaringen. I U15 blir det straks litt mer alvor med rangering av utøverne.

Mohammed holder motstander nede i holdegrep.

Mohammed Kadjan var klubbens representant i U11, for en judo han viste, teknisk god, hurtig og ikke minst sterk i newaza (bakkekamp). Han ble nr 2 i gruppa si. Veldig bra – merk dere navnet.

Deltagere U13 og U11 -Mohammed., Ida og Lise

I U13 gikk tvillingjentene Ida og Lise i samme vektklasse igjen, Lise hadde mange flotte forsøk og det var nesten hver gang. Ida var den hardeste konkurrenten til Lise i U 13. Nå må vi bare hjem og spise oss opp i vekt, slik at vektforskjellen til de andre utøverne ikke blir så stor.

Ida Hovrind med sølv i U15.

Ida Hovrind debuterte i U15 denne helgen. Hun skulle gått i -32 kg, men det var ingen deltagere så hun måtte opp 2 vektklasser og debutere i -40 kg. For en debut! Ida fikk en velfortjent sølvmedalje.

Daniel Hovrind synes å være i en god flyt fortiden. Kanskje det kommer av all den friske lufta han får av å ligge ut på andre året? Han deltok i klassen U15/18 – 60 kg og avgjorde de  fleste kampene svært raskt, enten i newaza (bakkekamp) eller på kast. Gullet kom hjem til Kristiansand og Budosør.

Nå må vi bare bli enda bedre og allerede helgen 10-11 juni får Budosør Judoklubb besøk av Sander Knutsen, dobbel fersk norgesmester av året. Dette er en åpen samling så alle klubber og utøvere er velkommen til Idda Arena den helgen.