Jan Trygve Braaten (47 år, t.v.) fra Songe i Tvedestrand har i år med seg co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

– Målet er å ta hjem noen titler i år også

Regjerende trippelmester i offshore, Jan Trygve Braaten, gleder seg stort til helgas sesongdebut.

Førstkommende lørdag er det sesongstart i offshore i Tvedestrand og Braaten Offshore Racing stiller til start i klassen 3C. Pilot Jan Trygve Braaten (47) fra Songe har i år med seg co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn.

Braaten er regjerende verdensmester og nordisk mester i klassen og innehar verdensrekorden i hastighet, samt at de sammen er regjerende Norgesmestere. Jan Trygve startet sin karriere i offshore for snar 20 år siden og er å anse som en veteran. Bjørntvedt stilte til start i offshore for første gang i 2016, men har fra tidligere flere år i klassen thundercat bak seg.

– Båt med utstyr har vært klart helt siden vi var på båtmessen i mars, så nå skal det bli godt å endelig få båten på vannet for racing, kan Jan Trygve Braaten fortelle.

– Jeg har i mange år hevdet med i toppen i klassen, men mine første titler tok jeg først forrige sesong. Det var deilig å endelig få alt til å klaffe igjennom hele sesongen og vise at jeg mestrer å holde meg på toppen. Å bli verdensmester på hjemmebane i Tvedestrand smakte selvfølgelig utrolig godt! Dette er en jevn og tøff klasse, så en må virkelig prestere i hvert race for å kunne klare å henge med, sier han og utdyper:

– Konkurrentene puster deg i nakken med en gang hvis en mister fokus. Målet for årets sesong er helt klart å vise at jeg fortjener å holde meg i toppen og å ta med meg hjem noen titler også i år. Kjetil var med meg i NM i fjor, noe som fungerte utrolig bra! Jeg er glad for at jeg har fått med meg Kjetil for hele sesongen i år og er klar på at vi kommer til å bli et godt team, avslutter Braaten.

– Jeg var så heldig å få være med Jan Trygve under NM i fjor og da utrolig gøy at vi klarte å ta med oss tittelen norgesmestere. Jeg skal innrømme at jeg ikke helt trodde på det før start. Nå er turtletesten bestått og jeg gleder meg til å fatt på årets sesong. Jeg har stor tro på oss som team og er sikker på at vi skal klare å ta hjem noen pokaler også i år, sier Kjetil Bjørntvedt.

Vårspretten arrangeres av Tvedestrand Racing Klubb ut fra Østerå Marina i Tvedestrand førstkommende lørdag 27. mai. Starten for offshore går kl. 14.00.