186 centimeter høye Ragnhild Torgersen fra Lyngdal (25 år, t.v.) og 187 centimeter høye Renate Bjerland fra Kristiansand (17 år) skal denne uka spille VM-kvalifisering med det norske volleyballandslaget i Aserbajdsjan. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Spente før VM-kvalifiseringen

Som lavest rangert i vår kvalifiseringspulje har vi alt å vinne. Vi gleder oss!

Vi har nylig avsluttet et treningsopphold i Danmark, nærmere bestemt København. Her har vi spilt treningslandskamper mot Danmark som en siste forberedelse før VM-kvalifiseringen. I går dro vi til Aserbajdsjan, og tirsdag ettermiddag smeller det med kamp mot hjemmelaget.

Før Danmark-oppholdet var vi i Tønsberg på treningssamling med resten av troppen. Det har vært høy intensitet, mye trøkk og med dagene har samspillet og nivået økt betraktelig i gruppa. Det er derfor med stor iver at turen og kamp-programmet nå er i gang. Vi tapte den første treningskampen mot Danmark 0-3, men fredag skjerpet vi oss og vant 3-0.

Se jubelen etter 3-0-seieren over Danmark:

Vi har begge tidligere vært med på landslagsaktiviteter og vet litt hva som kan forventes i forhold til opplegg og lignende i VM-kvalifiseringen. Det er likevel svært spennende at vi skal spille mot så store volleyball-nasjoner som Nederland og Aserbajdsjan.

Kampene som spilles i VM-kvalifiseringen:

VM-kvalifisering Sports Games Palace Baku (Aserbajdsjan):
30. mai kl. 17.30 (19.30 norsk tid): Aserbajdsjan – Norge  (Ranket nr 12 i Europa)
31. mai kl. 15.00 (17.00 norsk tid):  Nederland – Norge   (Ranket nr 5 i Europa)
1. juni kl. 15.00 (17.00 norsk tid):  Norge – Ukraina   (Ranket nr 19 i Europa)
2. juni kl. 15.00 (17.00 norsk tid):  Danmark – Norge    (Ranket nr 29 i Europa)
3. juni kl. 15.00: (17.00 norsk tid) Norge – Israel    (Ranket nr 21 i Europa)

Norge er ranket som nummer 36.