Duoen Hakeem Teland fra Kristiansand (t.v.) og Lars Magne Ullvang fra Tysvær leverte et fint løp sammen i lørdagens A-finale i Ungarn. Foto: Thomas Pindard / NPF og Balint Vekassy/ Canoephotography.com
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Femteplass i verdenscupen til Teland/Ullvang

I tøff konkurranse med verdenseliten ble den norske duoen nummer fem i A-finalen på K-2 500 m.

Det var under verdenscupens andre dag i Ungarn at den norske duoen Hakeem Teland (Fana KK) og Lars Magne Ullvang (Tysvær KKK) padlet inn til denne gode plasseringen.

– Vi er veldig fornøyd med hva vi presterte. Etter sykdom i laget har vi måttet endre på kombinasjoner og distanser i siste liten, så Lars Magne og jeg har ikke trent i K2 sammen på mange uker. Men likevel satt vi bra sammen i båten og kjørte på alt vi kunne i forsøk, semi- og A-finale, sier Teland og legger til:

– Bare å komme til A-finalen er en stor prestasjon i World Cup fordi nivået er ekstremt høyt. Det var godt å få bekreftet at vi er i god form og vi begynner å hevde oss mot de beste i verden. Vi har fortsatt mye å lære og er forberedt på å være tålmodige og jobbe langsiktig. Jeg synes også det var spesielt gøy at det var min først internasjonale seniorfinale og håper ikke at det er den siste.

Lars Magne Ullvang supplerer:

– Det var et veldig bra løp, selv om det fortsatt er noe å sette fingeren på. Det er bra å vite at vi har noe å jobbe med for å komme nærmere de beste gutta.

Den norske duoen blir i Ungarn til de reiser til World Cup 3 i Beograd kommende helg.

Lars Magne leverte også sterk padling i K-1, og er klar for finalen på K1 500 m søndag. Marte Eirin Solhaug (Asker Ski/Kajakk) padlet en knallsterk K-1 200 m og tok seg til B-finale søndag.

Lenke til resultater og annet: www.szeged2017.com

Liveview: https://www.youtube.com/watch?v=bXE_y8jJeuU

Les også: Padlelandslaget viste muskler