Det svinger av Mats Ege fra Kristiansand om dagen. Han fulgte opp seieren i norgescupen med å vinne Narvesen Tour i Stavanger søndag. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

17-åring slo hele norgeseliten

Kristiansanderen Mats Ege vant før helgen Garmin Norgescup i golf på Nes på Romerike. Han gruste resten av norgeseliten og slo andremann med tre slag.

Søndag fulgte han opp med å vinne Narvesen Tour i Stavanger. Nettstedet Norsk Golf karakteriserer seieren  i norgescupen som overraskende. Sensasjonelt er nok en rettere betegnelse.

Allerede i første runde slo Mats bokstavelig til med å spille seks slag under par. Da snakker vi TV-golf!

Siden så han seg aldri tilbake og ble «over natta» et nytt fjes i Golf-Norge. Her har landsdelen et uomtvistelig golftalent som er flasket opp i Bjaavann golfklubb.

Mats ble presentert  for Fædrelandsvennens sportslesere i fjor. Da var han tatt ut til Norges Golfforbunds talentuviklingsprogram og han var kommet inn på golflinjen på Wang Toppidrettsgymnas i Stavanger.

Mats Ege flankert av Erik Kløvstad Røssland fra Miklagard GK (t.v.) og Sander Akeren fra Oslo GK. Foto: Øyvind Ege.

Målsettingen hans var klar:

– Jeg ønsker å vinne klubbmesterskapet i Bjaavann før jeg drar til Stavanger og jeg satser på å være best i min årsklasse når jeg er 19 år, sa Mats den gang.

Da var han rangert som landets tredje beste 16 åring til å slå små baller i små hull.

Mats fikk sitt første sett med plastikkøller da han var to år. Ordentlige køller fikk han to år senere og som seks åring tok han grønt kort i golf. Siden var han like mye på Bjaavann golfbane som de som jobbet der.

I fjor dro han til Stavanger og toppidrettsgymnaset til Wang. Det har vært  en suksess – en utrolig progresjon med flere turneringsseire. Det toppet seg nå med førsteplassen i norgescupen på Nes, der han møtte landets elite.

Så Mats behøvde ikke vente til han var 19 år med å bli best i sin årsklasse. I helgen var han best – uansett årsklasse. Lille Mats har bokstavelig talt skutt i været.

Han representerer nå Stavanger Golfklubb, men når han returnerer til Kristiansand har trolig Bjaavann Golfklubb er mann i den ypperste norgeseliten.

Da er det bare for Mats å sikte mot stjernene.

For den beskjedne kristiansanderen er dedikert for det han driver med.

I samme turnering svingte kristiansanderen Jonas Lønn seg opp til en meget solid femteplass, noe som lar seg høre i dette celebre selskapet.

Les også: Golfforbundet satser på Mats