Samboerne Kirsten Tønnessen (50) fra Vennesla og Andreas Jakobsen (41) fra Kristiansand innkasserte edelt metall i Athen. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Fin gullfangst i Athen

Vi er superfornøyde med å ta med hjem fire gullmedaljer og en sølvmedalje fra helgas EM kettlebell maraton.

Vårt greske eventyr startet lørdag, med halv maraton som er 30 min. Kirsten løftet 16 kg og klarte 381 repetisjoner, som holdt til gull. Andreas kjørte like godt to halvtimer på en dag og tok gull i begge grenene. 30 min med 32 kg. Lørdagen var det så utrolig varmt og trykkende luft og alle slet med en varme på over 30 grader og veldig høy luftfuktighet.

Søndagen var det hel maraton og der løftet Kirsten for første gang med 16 kg i en time. Hun stilte i åpen klasse elite og klarte 670 repetisjoner. Det holdt til sølvmedalje. Andreas løftet 24 kg og klarte 1015 repetisjoner. Gerd Magnhild Lunden Løyning deltok også fra Øvrebø og tok en sølv i halv maraton og en gull i hel maraton. Og Karen Zuleta fra Farsund tok gull både i halv maraton og i hel maraton.

Her ser du video av Andreas i aksjon:

Så totalt fra Norge ble det ni medaljer – sju gull og to sølv. Vi kom dermed på 2. plass av 10 nasjoner og fikk med oss en flott pokal hjem. Vi ble også hedret av den norske ambassadøren og andre representanter  som både heiet på oss og postet nyhetene om oss på deres nettsider. Det var en helt enorm stemning under hele konkurransen og et flott arrangement som var 100 prosent perfekt fra A til Å.

Her er vi sammen med Karen Zuleta fra Farsund (t.v.), Gerd Magnhild Lunden Løyning fra Øvrebø SSK (nr. to f. v.) og ambassadøren i Hellas (t.h.). Foto: Privat.

Alle heier på hverandre – fordi vi alle vet hvor utrolig tungt og tøft dette er både fysisk og psykisk. Takk til alle som støtter oss og ikke minst takk til våre sponsorer som gjør dette mulig for oss. Nå er det full fokus og trening til VM som er i november i Italia.

Les også: På medaljejakt i EM