Jan Trygve Braaten (47 år, til høyre) fra Songe i Tvedestrand og Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn gleder seg til helgas nordiske mesterskap i Arendal. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Favoritter i nordisk mesterskap

Jan Trygve Braaten og Kjetil Bjørntvedt er favoritter i klassen 3C i nordisk mesterskap i offshore i Arendal.

Som regjerende nordisk mester i klassen stiller Braaten Offshore Racing til start som favoritter. Etter den klare seieren i årets første race forrige helg har gutta allerede vist at de kan levere også i år. Nordisk mesterskap går over to dager og paret må levere begge dagene.

-Jeg er ikke kjent med hvor mange som kommer fra de andre nordiske landene, men vi kan helt klart ikke hvile på laurbærene fra i fjor, sier Braaten og utdyper:

-Å stille til start som favoritter gjør at en kjenner litt ekstra på presset, men jeg satser på at erfaringen gjør at jeg holder dette under kontroll. Konkurrentene kommer til å puste oss i nakken fra første sekund så her er det om å gjøre å ha fult fokus hele tiden. Det var godt å kjenne at båt og utstyr fungerte som det skal i forrige race, og Kjetil gjør en utrolig god jobb som navigatør så jeg har stor tro på at dette kan gå veien også i år.

Foto: Privat.

– Det er alltid litt spenning før start, og jeg kan vel ikke si annet enn at jeg har litt urolig mage sånn like før, så det var utrolig godt å komme i gang sist helg. Det er ekstra spennende med to dagers race, men Jan Trygve viste igjen at han behersker sjø, vind og forholdene godt. Så nå er det bare for meg å få kontroll på kart og løype, så har jeg stor tro på at vi skal klare å få dette i havn, sier Bjørntvedt.

Nordisk mesterskap arrangeres av Arendal Båtsportklubb 3.-4. juni ut i fra Arendal Havn. Det er parade gjennom byen lørdag kl. 12.00 og start første race kl. 15.00. Søndag starter racet kl. 13.00.