Jan Trygve Braaten fra Songe i Tvedestrand (t.h.) og co-pilot Kjetil Bjørntvedt fra Porsgrunn vant Offshore 3C i helgens nordiske mesterskap i Offshore i Arendal. Foto: Braaten Offshore Racing
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Braaten og Bjørntvedt nordisk mester i Offshore 3C

Pilot Jan Trygve Braaten og co-pilot Kjetil Bjørntvedt klarte med seier i begge racene å forsvare fjorårets tittel.

-Dette smakte godt, sier en fornøyd Jan Trygve Braaten og legger til:

-Det var relativt vindstille der ute, men det var noen lange dønninger så jeg måtte ha fult fokus hele veien. Vi ledet fra start til mål også i dag, men det er ingen selvfølge. Båt og utstyr skal fungere og holde helt inn så jeg tar ingen seier med meg før målflagget er passert. Det er godt å bevise at vi klarer å holde oss i toppen også i år, så nå ser vi virkelig frem til EM på hjemmebane i Tvedestrand 7.-8. juli.

Foto: Braaten Offshore Racing.

-Dette var helt konge, nesten roper Bjørntvedt.

-Men jeg var aldri trygg på seier før vi var i mål. Avstanden til båten bak var mindre enn ved racet i går. Sjøen ser flatt ut, men det er lange slakke dønninger som en ikke har kontroll på så Jan Trygve måtte holde fokus hele veien. Han viser nok en gang at han mestrer ulik sjø og det er utrolig gøy å kunne reise hjem til Porsgrunn som nordisk mester, avslutter Bjørntvedt.