Kroaten Luka Panza skal fra kommende sesong jobbe som spiller- og trenerutvikler i ØIF Arendal.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

– Vi har sikret oss en av Europas beste rekrutt-trenere

Luka Panza, kroatisk ungdomslandslagstrener med bl. a. EM sølv er ansatt som spiller- og trenerutvikler i ØIF Arendal.

Her er hans imponerende meritter med kroatiske ungdomslandslag:

Som ungdomslangslagstrener for Kroatia:
2009 – 3.plass i European Youth Olympic Festival i Tampere, spillere født 1992
2010 – 1. plass i Europamesterskap i Montenegro, spillere født 1992
2012 – 2. plass i Europamesterskap i Tyrkia, spillere født 1992
2013 – 4. plass i Verdensmesterskap i Bosnia og Herzegovina, spillere født 1992
2016 – 2. plass i Europamesterskap i Kroatia, spillere født i 1998

– Jeg er superstolt over at ØIF Arendal har gjort et sånt scoop, sier ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurtovic.

– Vi har sikret oss en av Europas beste rekrutt-trenere, kommenterer sportssjef André Jørgensen Hofstøl.

Panza sier følgende:

– Jeg har snakket inngående med klubbens ledelse. Og jeg kjente umiddelbart igjen felles idéer om hvordan vi skal kunne utvikle spillere sammen.

Han har tydeligvis blitt imponert over det som har møtt han i ØIF Arendal og Øyestad. Og det sier ikke så lite når man kjenner hans bakgrunn.

– Den første målsettingen er å heve nivået ytterligere på arbeidet med yngre spillere. Og fra det arbeidet skal vi utvikle spillere som trener seg inn på elitelaget.

Ambisjonene må være som musikk i ørene på ØIF Arendals styre som for en god stund siden har vedtatt klubbens strategi og hvor man ønsker å utvikle egne spillere som noe av grunnlaget for fremtidens Champions League-spill i Sør Amfi.

– Jeg har langsiktige planer for mitt engasjement i ØIF Arendal og Øyestad. Jeg skal legge ned et profesjonelt stykke arbeid og håper at det skal gi de beste resultater. Jeg er sikker på at jeg sammen med de ressursene som allerede er på plass, skal bidra til en spennende fremtid både for yngre spillere og for klubben, understreker Panza.