Madelen Søfteland fra Grimstad (28) var lørdag i aksjon i sin femte proffkamp i kampsporten K1. Det ble tap for den ubeseirede italieneren Vittoria di Mauro. Foto; Nicky Twang, for 2train.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Revansjlysten etter surt tap

Det ble tap lørdag, og det er selvsagt skuffende. Men jeg tar med meg det positive og satser på seier i min kommende kamp om 2,5 uker.

Det gikk ikke som jeg ville i kampen lørdag, og Vittoria di Mauro fikk sin 11. strake seier. Det var en jevn kamp, men motstanderen klarte å få kampen i sitt spor ved å unngå slagvekslinger og kampen ble «oppbrutt» med mye clinch hvor jeg ikke fant «flyten».

Fra forberedelse i garderoben hvor jeg blir oljet inn for å varme opp muskulaturen. Foto: Privat.

Det er selvfølgelig et taktisk trekk, og all respekt til motstanderen som gjorde det vanskelig å komme i gang med kombinasjonene mine. Det er alltid lett å se etterpå hva man burde har gjort annerledes for å vinne. Det er også slik at jeg er skuffet fordi jeg ikke føler jeg presterer på høyde med det jeg har inne.

Men i øyeblikket det er kamp er det kun det man gjør der og da som teller, og en del av gamet er å styre de ulike situasjonene i kampene slik at man gjør det man er god på. Det er ingen tom klisjé at man lærer nedturer. Og for meg som er såpass ny i denne disiplinen kan jeg i alle fall si at dette er en ny lærdom jeg tar med meg og hjelper meg i utviklingen.

Nå har jeg fått testet ut hva som funker og ikke funker mot denne måten hun presser på. I kamp oppstår det nye situasjoner man må løse. Og hver motstander har en unik stil. Det er også noe av det som gjør sporten så spennende. Alt man øver på i treningen må man også få det inn i en stresset situasjon slik en kamp er.

Fra kampen mot min italienske motstander.

Jeg tar med meg det positive, og jobber videre for å lære av feilene. Nå er det ny kamp om 2,5 uker og jeg er glad for å få en periode med mye kamper. Det har jeg ventet lenge på, og jeg vet jeg trenger kamper nå.

Jeg har mye inne og er veldig motivert for å få testet meg på nye utfordringer. Nå har jeg denne lærepengen friskt i minnet og det motiverer meg ekstremt mye til å virkelig få en god kamp hvor jeg viser for meg selv hva jeg er god for.

Les flere innlegg av Madelen Søfteland her