Torridal beholdt andreplassen i 5. divisjon etter oppgjøret mot Tveit. Bak fra venstre: Trener Tore Nygaard, Benjamin Mørk, Sindre Skaret, Aleksander Glastad, Jan Christian Tallaksen, Frode Nygaard, Jonas Vaaler, Shebeshi Million, Erlend Brandsdal og oppmann Leif Tofteland. Foran fra venstre: Petter Vaaler, Marcus Aslaksen, Torleif Sigurdsson, Erlend Harbo, Callum Tyler og Preben Aagesen. Ikke til stede på bildet: Henrik Thunes, Andreas Hagen, Karl Christian Langevoll, Joachim ”Jommi” Gjertsen og Even Andreas Lie. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Poengdeling i toppoppgjøret mellom Torridal og Tveit

For to år siden reiste torridølene hjem fra Solsletta med et 5-0 tap i sekken. Lørdag ble det 1-1 mot hjemmelaget og tabellnabo Tveit.

Det var Tovdalselva mot Otra, øst mot vest, rødt mot gult. Det kokte virkelig i dette oppgjøret, som ble fylt av pågangsmot, sol og tidvis veldig godt spill. Gresset og omgivelsene viste seg ill-grønt og innbydende, og jakten etter skygge var knallhard for alle de 24 tilskuerne som hadde tatt turen.

Torridølene gikk ut i et forrykende tempo, og spilte offensivt mot et Tveit-lag som hadde nok en seier i blikket. Marcus Aslaksen (15) og Aleksander Glastad (16) fra Mosby, har spilt seg inn på Torridal A-lag dette året, og begge har satt sitt preg på kampene med fart, overblikk og presisjon.

Det var bare prikken over i-en som manglet for begge lag. Spillet bølget fram og tilbake, og i det 29. minutt ble det dømt hands innenfor sekstenmeteren og dommeren pekte på straffemerket. Petter Vaaler nølte ikke,  og ekspederte ballen sikkert ned i venstre hjørne.

Se straffesparket her:

Tveit snekret garantert en god plan i pausen, for det tok ikke mange minuttene før den høyreiste Tveit-stopperen kvitterte i begynnelsen av 2. omgang. Etter dette bølget kampen fram og tilbake med store muligheter begge veier, uten at det ble flere scoringer.

Torridal beholder dermed sin andreplass på tabellen, mens Tveit fortsatt ligger ett poeng bak på tredjeplass.

Se tabellen 5. divisjon avd. 2 her

Juniorlaget og seniorlaget til Torridal har samkjørt mye av treningene denne vinteren og våren. Kanskje dette også er noe av hemmeligheten til at flere juniorer enn Glastad og Aslaksen har fått sin A-lagsdebut i år. Jonas Vaaler, Henrik Thunes og Preben Aagesen trener juniorlaget. Et juniorlag som har gjort det godt i sin serie.

Kameratgjengen fra Torridal med snittalder rett over 20 har hatt en veldig god vårsesong i 5. divisjon, og guttene har gledet publikum på Hommeren. Noe av grunnen er at de har trent mer enn på lenge og at det har vært treninger med kvalitet. Vi har ved flere anledninger sett at årets lag har et tempo som ofte blir for mye for motstanderen.

Tore Nygård er sjefen. Ildsjelen og sjåføren delegerer oppgavene og skaper god stemning og engasjement i gruppa. Oppmann Leif Tofteland har full kontroll på benken og det som må til for gjennomføringen av kampene. Dette humøret og pågangsmotet omdannes etter hvert til presist pasningsspill, godlynte strategier og skaper fotballspillere som Torridal er stolte av.

Laget består stort sett av dobbeltarbeidende studenter, laksefiskere og kassaarbeidere fra Bunnpris og Rema og et par med ”friår”.

Nå blir det spennende å se hva høsten vil bringe med spillere som skal ut i verden å søke lykken. Men vi har tiltro til at nye kommer til og at det kanskje er en og annen som ønsker seg et positivt og humørfylt treningsmiljø på et ball-spillende 5. divisjonslag.

Kampen endte som nevnt 1-1, og det ble dramatikk mot slutten da Preben Aagesen ble utvist som siste mann og begge lag hadde enorme sjanser. Forventningene til en fest på Flekkerøy senere på kvelden trengte seg nok på de siste fem.

Det som er sikkert er at både Torridal og Tveit har to unge mannskap som vil glede tilskuere på Hommeren og Solsletta i mange år framover.