”Gutta krutt” fra NMK Kvinesdal, Mikal Narvestad (t.v.) og Tor Ivar Netlandsnes. Foto: Anne Beth Mål Arntzen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Feiret bursdag med bilkjøring på Gol

På Mikael Narvestads bursdag sørget speakeren for å gratulere og inviterte like godt alle kvinnelige publikummere under 30 år ned i Narvestads depot.

Med 159 sjåfører i åpen klasse, 52 juniorsjåfører og omlag 289 førere totalt i alle klasser må Goldagsløpet sies å være årets største, om ikke annet årets mest prestisjetunge, billøp.

NMK Kvinesdal stilte med 8 sjåfører, henholdsvis 3 i junior og 5 i åpen klasse (senior). Heiagjengen talte et sted i mellom 25-30 stykker, det var meldt ”kongevær» og forholdene kunne med andre ord ikke bli lagt mer til rette for de 8 håpefulle sjåførene. Fra Kvinesdal til Gol er det omlag 50 mil, noe som betyr at man legger opp til langhelg og feriestemning i det man setter kursen forbi bygdegrensene.

Det ble en del skuffelser denne helgen, men de som kjente mest på denne følelsen var nok likevel Andrea Hamar og Christian Hunsbedt – som begge meldte avbud før løpet i det hele tatt startet. Fungerer ikke bilen som den skal, nei da er det av liten betydning hvor klar sjåføren enn måtte være. Tor Ivar Netlandsnes var den første som fikk problemer på banen, allerede etter få meter i første omgang ble bobla hans offer for en stygg påkjørsel som førte ”Sofie” en mørk fremtid i møte.

Tor Ivar Netlandsnes i sin VW Boble ”Sofie”. Foto:  Anne Beth Mål Arntzen

Sander Narvestad fikk med seg en 2. plass, en 5. plass og to brudd i de innledende omgangene. I fjerde omgang ble det altså full rulling og bom stopp for Narvestad, noe som resulterte i en 113. plass i åpen klasse. Sigurd Erik Egeland kjørte styggfort i sin VW Boble – og til tross for lang fartstid i bilcrossmiljøet, så er det sjeldent vi ser Egeland som boblesjåfør. Han kjørte inn til en 3. plass og en 2. plass i de innledende omgangene, og hadde dermed to brutte omganger som resultat av tekniske problemer med bobla. Egeland ble dermed nr. 82 i åpen klasse.

Kevin Knabenes i er i en klasse for seg når det kommer til finurlige løsninger hva gjelder mekking. Dette gir i alle fall meg assosiasjoner til TV reklamen ”jeg sover ikke, jeg skrur” Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Den som kom best ut i åpen klasse var Mikal Narvestad, som med to 2. plasser og to 3. plasser i innledende omganger endte opp med en 38. plass. Mikal hadde for øvrig bursdag på søndagen, og det gikk selvfølgelig ikke ubemerket hen. Speakeren sørget for å gratulere og inviterte like godt alle kvinnelige publikummere under 30 ned i depot til Mikal.

Magnus Simonsen og Rebecca Hunsbedt ble begge å se i samme heat hele to ganger i løpet av helgen. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

I juniorklassen finner vi NMK Kvinesdals eneste kvinnelige sjåfør, Rebecca Hunsbedt. Hunsbedt kjørte inn til to 4. plasser og to 5. plasser i innledende omganger – noe som gav henne en 34. plass. Magnus Simonsen skulle vise seg å være trumfkortet denne helgen, i sin grønne Opel kjørte Simonsen inn en heatseier, en tredjeplass og to andreplasser i innledende omganger.

Her får Magnus Simonsen et realt fraspark fra boblesjåføren, som på merkelig vis klarer å havne delvis oppå panseret til Simonsen. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Dette kvalifiserte direkte til B finale, og jammen ble det ikke heatseier her også. Dermed ble det A-finale på Simonsen men grunnet en smått ufin forbikjøring, ble det svartflagg og anvisning om å kjøre av banen. Det ble dermed en 6. plass i bilcross junior for Simonsen på det prestisjetunge Goldagsløpet.