Kristine Salte i landsfinalebilen, en Volvo 850. Foto: Monica Halonen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Salte – nå blir det konkurranse i dameklassen!

Kristine Salte leverte fin kjøring i damenes landsfinale denne helga.

Lørdag var damenes dag for NMK Kvinesdal. På hjemmebane arrangerte vi ”dametrening” for mødre, søstre og andre bilsportinteresserte damer som vanligvis står på sidelinjen. Suksessen var dog ikke like stor som da vi første gang arrangerte en slik trening i mai i år men ser vi på rekruteringsprosenten, så er det kanskje ikke så verst likevel. Alt i alt var vi seks damer som fikk prøve oss på den regnvåte banen.

For flere av oss var det første gang vi i det hele tatt satt i en bilcrossbil, og selv om det for noen gikk litt trått i starten gikk det bare fortere og fortere for hver runde. Det ble en sosial dag med mye latter og gode historier, økende fart og et snev av konkurranseinstinkt. Det ryktes også at flere av nykommerne stiller nettopp i dameklassen når det lørdag 19 august arrangeres klubbløp på Nedre Kvinlog Motorstadion.

May Tone Josdal får taktisk rådgivning fra sjefsmekaniker og ektemann Pål Vegard Josdal. Ved siden av står sønnen Marius. Foto: Tove Josdal Homme

Samtidig kjørte Kristine Salte damenes landsfinale som ble arrangert av NMK Modum og Sigdal. Til tross for gode plasseringer i innledende omganger, henholdsvis to andreplasser, en tredjeplass og en fjerdeplass – så holdt det dessverre ikke til finaleplassering. Salte fikk likevel en vel fortjent 29. plass i damenes landsfinale i bilcross. Hun er godt fornøyd og satser videre i sesongen fullt ut i rallycrossklassen, med Rally X Nordic/ Nez i Danmark førstkommende helg.

Rollebytte: Fotografen (Anne Beth Mål Arntzen) i klubbilen og en av våre faste damesjåfører som fotograf. Foto: Tove Josdal Homme