Klubbkameratene valgte å døpe Markus Solberg til klubbmester ved å kaste ham i elva like etter målgang. Vått var det jo likevel – og Solberg ser ikke ut til å bry seg med vannet. Foto: Anne Beth Mål Arntzen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Klissvåt klubbmester

Klubbkameratene i NMK Kvinesdal valgte å døpe Markus Solberg til klubbmester ved å kaste ham i elva like etter målgang.

I løpet av helgen har vi hatt førere på det årlige klubbmesterskapet, NM runde i crosskart, NEZ Rallycross Championship, Seven Racing og NM runde i Rally på Konsmo. Årets klubbmesterskap ble et løp uten like. Først og fremst satte vi rekord i antall førere og selv om vi tidligere år har kjørt løpet i samarbeid med andre klubber – så hadde vi av ulike grunner et rent NMK Kvinesdal klubbmesterskap i år. Startlisten talte 39 sjåfører, alle bilcrossklassene var representert samt rallycross nasjonal.

Damenes klubbmester May Tone Josdal i tet foran klubbkollega Tove Josdal Homme. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Damenes klubbmester ble May Tone Josdal, som kjørte inn den ene heatseieren etter den andre. Hun imponerer stort ettersom karrieren startet allerede forrige helg, med to treninger som eneste punkter på merittlisten. På pallen finner vi også Karin Hamar som tok andreplassen og Tove Josdal Homme på en solid tredjeplass.

RCN

I rallycross nasjonal hadde vi to påmeldte men Steven Wetland måtte melde avbud. Det betyr at Kai Arne Homme kunne leke seg på den klissvåte banen og samtidig smykke seg med tittelen ”Klubbmester i rallycross”.

BC Junior

Magnus Simonsen og Hanne Jobine Eriksen side om side ut starten. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Han ble nylig landets syvende beste juniorsjåfør, og i helgen stakk han jammen av med tittelen som klubbmester i juniorklassen. Magnus Simonsen kjørte de to siste rundene med punktert framhjul – og det var bare så vidt at Hanne Jobine Eriksen ikke tok forbi i siste sving. Magnus var helt på felgen men kavet seg over målgang på det glatte føre. Eriksen ble dermed nummer to, tett etterfulgt av Rebecca Hunsbedt som tok tredjeplassen.

Magnus Ekhom på stive hjul inn mot alternativsporet. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Øvrige resultater i juniorklassen: 4) Andrea Hamar, 5) Elias Røynestad, 6) Sondre Simonsen, 7) Ingrid Hodne, 8) Magnus Ekhom, 9) Joakim Kongevold, 10) Jonas Egenes, 11) Martias Flikka, 12) Tøri Ådneram, 13) Sine Hamar og 14)Camilla Hunsbedt.

Martias Flikka og Jonas Egenes ble ikke helt enige om sporvalget. Rebecca Hunsbedt benyttet sjansen til å kjøre forbi de kranglete klubbkameratene. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

BC Senior

Klubbmester i seniorklassen er en sak for seg selv. Markus Solberg, en underdog i løpets sammenheng. For er det en som har kjørt i motbakke denne sesongen, ja så må det være Solberg. Det har vel snaut vært ett løp uten problemer for den unge kvindølen men på lørdag stemte alt – og Solberg var ustoppelig. Han kjørte seg også opp fra C- til A-finalen før han vant. Tett på men som en god nummer to har vi Frode Kallhovd, som også deler pallen med tredjeplassens innehaver Fredrik Ekhom.

Det går så søla spruter når løpets eneste bobler i fight om teten. Alf Jakob Røyseland i den gule bobla, side om side med Pål Vegard Josdal. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Øvrige resultater i seniorklassen: 4) Vidar Sveigenes, 5) Thomas Hanssen, 6) Jon Olav Hodne, 7) Jørn Håkon Stølen, 8) Remi Røynestad, 9) Christian Hunsbedt, 10) Simen Narvestad, 11) Ingve Flikka, 12) Arnold Falkgjerdet, 13) Espen Bjunes, 14) Pål Vegard Josdal, 15) Andreas Lote Rosland, 16) Dag Terje Helle, 17) Anders Bjærum, 18) Alf Jakob Røyseland, 19) Finn Andre Nilsen, 20) Sander Narvestad og 21) Martin Landås.

NM runde Crosskart

Kjell Andre Knabenes kjørte NM runde med sin crosskart på Nore og Uvdal, han endte til slutt på en sekstendeplass – etter niende plass i C finalen. Knabenes fikk for øvrig en tredje plass, en fjerde plass og en femteplass i innledende omganger.

NEZ

Kristine Salte valgte derimot bort klubbmesterskapet til fordel for rallycrossløp i Danmark. Salte kjørte seg opp til semifinale og videre til finalen men grunnet en punktering ble det sisteplass i finalen og dermed en sjetteplass i klassen super1600 under NEZ Rallycross Championship på Nysumbanen i Danmark.

Seven racing

Sigve Hansen kjører til forskjell fra mange av våre andre førere, asfaltracing. Hansen kjørte seg inn til en tredjeplass i seven racing på Jyllandsringen i Danmark.

NM runde Rally

Sist men ikke minst så hadde vi også tre biler som kjørte NM runde på Rally Konsmo. På 25. Plass (2 plass i egen klasse, klasse 3) finner vi Tomas Kjørmo og kartleser Anton Eike. Ole Erlend Sandsmark og kartleser Maria Steinsdatter Moen kjørte inn til en 53. Plass (3 plass i egen klasse, klasse 7). Ivar Kjørmo med kartleser Janne Lindefjell måtte bryte løpet grunnet tekniske problemer med en stikkaksling.