Den to meter høye og den gang 136 kilo tunge linjemannen Ernst Andersen (nr 78 på brystet) fra Lillesand i aksjon i sin første collegekamp i amerikansk fotball mot Delaware State. i 2015. Foto: Cathy Fox.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Norges beste linjemann legger opp

Den offensive linjemannen Ernst Andersen avslutter spillerkarrieren etter at et flere år langt skademareritt har satt en stopper for spilletid på college.

– Det er kjipt, men etter fire kneoperasjoner på 18 måneder var det ikke noe annet å gjøre, sier Andersen (22).

Etter det vi forstår anbefaler ikke legene at han fortsetter som spiller, og dermed er karrieren til en av Norges mest markante linjespillere de senere årene over. I sin aktive karriere veide to meter høye Andersen 136 kilo, nå er han nede i 126.

Han forlater ikke sitt college Liberty University (NCAA FCS) umiddelbart av den grunn. Han blir værende både for å fullføre utdanningen, men også som en del av laget i en trenerrolle for linjespillerne.

Ernst Andersen (t.v.) etter å ha signert for Liberty vinteren 2014-15. Foto: skjermdump.

Andersen ble klar for Liberty sent i 2014 etter flere sesonger hos Kristiansand Gladiators. Der startet han sin football-karriere i klubbens juniorprogram. Han markerte seg tidlig som en lovende spiller, og var allerede som 17-åring i 2012 startende på offensiv linje mesteparten av sesongen når Gladiators markerte seg sterkt med NM-sølv etter opprykket fra nest høyeste nivå året før.

Gjennom 2012, 2013 og 2014 var han en av Norges aller ypperste linjespillere samtidig som Kristiansand Gladiators tok to NM-sølv og deretter NM-gull i hans siste sesong for Kristiansand-laget.

Les også:

Gladiators-gigant til USA for å spille amerikansk fotball

Lever fotballdrømmen i USA