Løping med kettlebells sto på programmet i Budz Team Challenge i Kristiansand tidligere i september. Alle foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Syrefest i Budz Team Challenge

46 sprekinger fra Norge og Danmark fikk virkelig testet sine fysiske og mentale egenskaper i en rekke krevende øvelser.

Klokken åtte på morgenen 2. september møtte 46 spente sprekinger fra Norge og Danmark opp på Budz Boot Camp sine lokaler på Lund til årets Budz Team Challenge. De var på forhånd delt opp i 15 lag som skulle få testet sin utholdenhet, fysiske og mentale styrke samt evne til å samarbeide i krevende situasjoner. Og som en ekstra mental utfordring visste ingen hvilke prøvelser de skulle bli utsatt for denne dagen, bare at de mest sannsynlig kom i mål gode og slitne før middag og fest klokka 19.

Det å ikke vite det eksakte innholdet i dagens trening men være sikker på at man har fått utfordret seg selv er forøvrig noe Budz’erne er vant til. Konseptet kommer fra Island og er en svært variert treningsform der ingen time er lik, men fellesnevnere er styrke, utholdenhet, smidighet og det å pushe seg selv litt utenfor komfortsonen med god oppbacking fra alle de andre Budz’erne.

Fra dette perspektiv var Budz Team Challenge gjenkjennelig fra en typisk trengingsøkt, bare lengre og mer krevende. De intetanende deltakerne ble busset opp til “Høyt og Lavt” i Suldalen der de første utfordringene fant sted. Her skulle praktiske og mentale oppgaver først løses i klatreløypene. Etter en matbit startet selve løpet. Lagene startet med intervall, og løp så fra Suldalen gjennom Bymarka til Ravnedalen, så til Baneheia og Kvadraturen før en rundtur på Lund brakte dem tilbake til Budz etter ca 15 km.

På denne veien hadde alle lagene fått prøvd seg på 13 poster som både var krevende, utfordrende og ikke minst gøye. Noen “hindre” var rene mentale øvelser og testing av samarbeid og ferdigheter, mens på andre var det rå styrke og melkesyre som dominerte. Alt fra øvelser med egenvekt, bildekk, sandsekker og kettlebells til frisbeegolf og svømming tvers over 3. Stampe gav poeng gjennom dagen i tillegg til tiden lagene brukte på løpet. Vel i mål var det tett av slitne smil og high-fives fra spreke Budz’ere.

Neste år vender Budz Team Challenge “hjem” til Island, og det er plass til alle som vil bli med! Still opp på en gratis prøvetime, du har alt å vinne. Kanskje også neste års Budz Team Challenge…

Kristin Mikaelsen, medlem i beste norske lag med en tredjeplass i Budz Team Challenge 2017 sier følgende: 

– På min første Budz Team Challenge i fjor kom laget mitt hjem med en andreplass. Derfor var det litt ekstra spenning knyttet til starten i år. Selv om det var nye lagkamerater følte jeg at jeg hadde noe å forsvare. Del én på “Høyt og Lavt” var bare lek og moro, men i del to fikk vi testet hva kroppen dugde til. Mye opp og ned i terrenget, poster med forskjellige styrkeøvelser og svømming over ei nokså frisk 3. Stampe var noe av det vi skulle gjennom.

Kristin Mikaelsen, Steffen Tandberg og Kirsten Midtbø Schie utgjorde det beste norske laget og ble belønnet med pokal for tredjeplass.

– Laget fungerte kjempebra sammen. Vi tok hensyn til hverandres styrker og svakheter for å gjennomføre oppgavene vi fikk på en best mulig måte. Nesten tre timer senere kunne vi gi hverandre velfortjente high fives i mål og vente spent på premieutdelingen. Kjempegøy å sette kroppen og hodet på prøve!

Les også:

Har trappet opp treningen 
Budz Team Challenge i Ravnedalen
Kristiansandere nest best i knalltøff konkurranse