Spente turnere før avreise til EM. Fra venstre Tomine Byremo, Juni Josephsen, Sebastian Hübert og Viktor Leek. Foto: Henrik Moum.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kristiansandsturnere jakter på medalje i teamgym-EM

To juniorer, to seniorer og en trener fra Kristiansands Turnforening skal representere Norge under EM i teamgym/troppsgymnastikk i Slovenia.

Juni Josephsen (18), Sebastian Hübert (18), Tomine Byremo (15), Viktor Thomas Leek (15) og undertegnede (26) hadde avreise fra Gardemoen kl 12.00 mandag 10. oktober. Turen går til Maribor, Slovenia og konkurransen er EM i Teamgym/Troppsgymnastikk.

Teamgym er en turnidrett hvor det er tre apparater: trampett (trampoline), tumbling (15 meter matte med svikt) og frittstående (rytmisk sekvens). Det konkurreres i herre-, dame- og mixklasse.

Tomine er med på kvinnelaget for juniorer og de kjemper om medalje, men venter hard motstand fra Island, Danmark, Sverige og Finland som også er sterke nasjoner.

Viktor Leek skal stille for junior herrer, her har Norge kommet på andreplass to år på rad og jeg, som også er hovedtrener for herrelaget, går selvsagt for sølvet også denne gangen. Danmarksjuniorene er et par hakk for langt foran, Norge og Sverige kjemper om andreplassen.

Sebastian Hübert er med på herrelaget for seniorer, som virkelig har hatt en stor progresjon siden EM i 2014. Norge hadde en solid 3. plass i hånden, men nå vil de bevege seg oppover. Sverige og Danmark stiller også sterkt, men det blir en hard kamp om hvem som tar de øverste medaljene. Norge har aldri kommet høyere enn tredjeplass i denne klassen, vi kan se noe historisk utspille seg under finalen på lørdag!

Juni Josephsen skal være med i mix senior og her har Norge solide medaljemuligheter. Om de kommer helt opp i toppen er usikkert, men Norge har en lang tradisjon som et godt seniormixlag.

Det er også historisk godt for KTF som har fem gymnaster/trener med internasjonalt i samme mesterskap.

PS! EM starter med kvalifikasjon onsdag, mesterskapet fortsetter torsdag og fredag og lørdag er det finaler.