Kristiansanderen Christian Wulff (48) leder Lokalsportens aktivitetskonkurranse Sprekingen, som pågår fram til og med 31. oktober. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Hvorfor er det så viktig å vinne Sprekingen?

Er det ikke nok å være sprek?

Jeg er en av dem som har blitt revet med i Lokalsportens aktivitetskonkurranse Sprekingen. Det jeg liker er
• at det går an å vinne uten å være best i noe
• at det gir meg mer motivasjon til å trene
• at man kan følge med på sine konkurrenter og utfordre hverandre på Strava
• at det er så lav terskel for å delta
• at konkurransen ikke er avhengig av tidspunkt (Folk som er flau for å vise seg i tights, kan gå ut og løpe seint om kvelden.)

Flau over treningen
Noen ganger blir jeg litt flau fordi jeg trener så mye, altså mer enn det som er nødvendig for å ha god helse og forebygge livsstilssykdommer. I sommerhalvåret trener jeg i snitt rundt to timer daglig. Jeg trener nemlig for å bli bedre og med håp om å slå mine konkurrenter. Selv om jeg er 48 år og skjønner at jeg aldri kan bli syklist. Helst vil jeg at folk skal tro at jeg er god til å sykle nærmest uten å trene.

Men jeg skal innrømme at det hender syklingen går utover andre viktige ting i livet. Det har for eksempel skjedd noen ganger at jeg har kommet altfor seint til eller uteblitt fra bursdagsselskaper til mine nieser. Èn gang troppet jeg opp i stort familieselskap iført sykkeltøy og gikk etter en time, fordi jeg skulle på en fellestrening med «Catsj 4.59». Det var iallfall flaut.

Foto: Privat.

Når flauheten sterkest, så prøver jeg å minne meg selv om at
• mine barn er så store at de ikke trenger så mye av meg lenger
• min kone er like glad i å sykle som jeg, og vi trener ofte sammen
• hvis jeg ikke hadde trent, ville jeg sikkert bare brukt den tiden til å se på tv eller andre unyttige ting.
• dessuten bidrar jeg forhåpentligvis til at andre blir inspirert til en mer aktiv livsstil.

Innspurt i sprekingen.no
Nå nærmer det seg innspurten i Sprekingen-konkurransen, og jeg er en av de fem-seks som har sjanse til å bli årets spreking. Og jeg vil gjerne vinne. Men jeg har lyst til at konkurransen skal være jevn. Og jeg har ikke lyst til at folk skal tro at jeg satser alt for å havne på toppen av listen.

Men akkurat nå driver jeg sannelig og trener på 400-metere, for at jeg skal få en god tid på den løypa som er en runde på stadion. Etter et halvt år med fokus på sykkelritt som varer mellom én og seks timer, trenger beina å øve seg litt på å gjøre hele jobben på 60 sekunder.

I skrivende stund er det jeg som leder konkurransen, men jeg vet at de tre som ligger like bak ikke har gitt opp ennå. Og nå som sykkelsesongen er over, er min form dalende, mens deres kanskje er stigende. Men jeg håper at 400 meterstreningen skal gi resultater og at jeg kan svare når Magnus Åsland Hansen passerer meg igjen. Jeg vet forresten at han også trener mye!

PS! Det er fortsatt mulig å bli blant de 700 som hittil er registrert som årets deltakere i Sprekingen. Det er gratis å delta, og info får du her. 

Les også:

Ektepar leder Sprekingen

Tøff tetkamp i Sprekingen

Tok Ni Sprekingen-segmenter i ett jafs

Drømmedag for Sprekingen

Inspirert av Sprekingen-Lise

Kvinner – bli med på Sprekingen!

Nå skal det stakes, sykles og løpes!