Songdølen Margaret Knutson Aase (29) fra Kristiansand Jujutsu Klubb etter seieren i helgas Grand Slam-turnering. Her er hun sammen med Christoffer Forsberg, som er trener for det norske rekrutteringslandslaget. Foto: Norges Kampsportforbund.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Knutson Aase vant mot verdenseliten

Margaret Knutson Aase leverte et sterkt comeback da hun tok gull i den prestisjefylte Grand Slam-turneringen i Gelsenkirchen, Tyskland.

Deilig finaleseier
– Dette var utrolig deilig, spesielt etter at jeg tapte den første kampen mot henne, en kamp som jeg skulle ha vunnet, sier Knutson Aase.

Etter tapet mot Defau i sin første kamp kom Margaret sterkt tilbake. Hun vant sine resterende kamper og møtte til slutt den franske jenta på nytt i finalen.

Det er ingen tilfeldighet at Margaret Knutson Aase gikk helt til topps i turneringen. Knutson Aase er tidligere europamester og verdensmester i jujutsu og har også vært verdensmester i brasiliansk jiu-jitsu. Hun vant TV-serien «Norges beste fighter» og konkurrerte også i MMA før hun la opp. Nå er hun tilbake i ne wasa, som er ny konkurransegren.

Dyktige talenter
Norges Kampsportforbund hadde også med seg sitt nye rekrutteringslag til mesterskapet. De unge og dyktige utøverne på rekrutteringslaget er i aldersgruppen 14-16 år.

Laget består per nå av følgende utøvere:

Jonathan Kampenes fra Sentrum Kampsport Senter i Sarpsborg
André Tveit fra Sentrum Kampsport senter i Sarpsborg
Amalie Håvardstad fra Kristiansand Jujutsu klubb
Christian Håvardstad fra Kristiansand jujutsu klubb

Talentene viste denne helgen at de har hatt en fin utvikling siden forrige mesterskap. Christian og Jonathan deltok i den største vektklassen med tanke på antall utøvere – her var det hele 28 startende deltagere i klassen. Her gjorde Jonathan det meget bra og viste at han er på nivå med de aller beste. Christian ble noe bortdømt da han ble diskvalifisert for å få en advarsel. Amalie fikk svært tøff motstand. Hun gikk meget godt i sin siste kamp, selv om det dessverre ikke holdt hele veien til topps denne gangen. André Tveit gikk i den nest største klassen og klarte seg bra.

Resultater:
André Tveit – Aspiranter herrer U18, Fighting -60 kg 13.plass
Jonathan Kampenes – Aspiranter herrer U18, Fighting -66 kg 13.plass
Christian Håvardstad – Aspiranter herrer U18, Fighting -66 kg 25.plass
Amalie Håvardstad – Aspiranter damer U18, Fighting -70 kg 7.plass