Flekkefjord G14: Helt foran: Keeper Jonas Gurgen. Foran fra venstre: Asle Hansen, Jørn Andre Larsen, Kjell Henning Alver, Fredrik Osen, Emma Malde, Jone Mikkelsen jr. , Thomas Hansson, Honore Mukendi, Bjørnar Iversen og Preben Wassbakk. Bak fra venstre: Viktor Hogstad, Marius Austad, Markus Garvik, Thibeeran Baskeratmoorthy, Truls Throndsen Hove, Adrian Wahl, Ulrik Sirnes, Lars Bjarte Fossdal, Henetha Heh, Isak Andersen, Dejan Prelevic, Fredrik Strømland Lien og Mathias Berntsen. Ikke til stede: Eirik Øksendal. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Flekkefjord-jubel for KM-tittelen

Flekkefjords G14-lag avgjorde kretsmesterskapet i siste serierunde.

Før siste serieomgang stod både Flekkefjord og Randesund med 20 poeng, og disse lagene skulle møttes på Uenes stadion i Flekkefjord, til ren kretsfinale. Randesund ledet serien på målforskjell.
Fra lokalavisen og Svein Magne Meland sitt referat, siteres følgende:

«Hvilken festkveld det ble på Uenes da FFKs 14-åringer sikret seg kretsmesterskapet.
Kun seier var godt nok for rødtrøyene og da det gjaldt som mest, stod de fram som et lag og vant som et lag. Og nettopp samholdet og lagmoralen har kjennetegnet denne gjengen som nå fikk lønn for sitt strev.

Fyrverkeri
Og da Henetah Heh seks minutter før slutt satte inn 3-0, eksploderte det på stadion! Minutter senere lød »We are the Champions» over høyttalerne, spillerne kastet seg om hverandre i elleville jubelscener og fyrverkeri lyste opp høsthimmelen.

FFK er kretsmestere og har landsdelens beste 14-årslag på guttesiden! Fantastisk, gutter!»

Lenge siden sist
For første gang på mange, mange år vant et lag fra Flekkefjord Agdermesterskapet i fotball…

Flekkefjord gutter 14 består av 25 spillere. Troppen har spillere fra hele kommunen, med to spillere fra Hidra, Fem fra Sira, to fra Gyland og resten nær sentrum. Laget ledes av Roar Hansson, med Svein Tore Hove, Jostein Austad og Rolf Lien som hjelpetrenere. 14-åringene har stilt med to lag i seriespillet. 2-er laget har allerede sikret seg puljeseieren i sin 2. divisjonsavdeling, etter å gått ubeseiret gjennom hele høstsesongen.

Samhold og kameratskap har vært svært viktig for oss. Mens andre klubber tidlig har forsøkt å plukke ut en elitegruppe og satset på dem, har vi så langt som mulig forsøkt rullering, og latt spillerne til en hver tid spille på det nivået de behersker best. Over 20 av dem har vært innom førstelaget, men uansett hvilket lag de har spilt på er, har samtlige vært viktige for at helheten skulle bli bra.

Topp samhold
Det er en flott gjeng å jobbe med og de har levert en fantastisk sesong. Sportslig sett kunne vi ikke gjort det bedre, men aller viktigst er samholdet og miljøet vi har i gruppa. Har en av spillerne fødselsdag, inviteres hele gjengen i selskap. Det er flott å oppleve slikt.

Laget er også unikt med at det er mødrene som er mest aktive på sidelinjen med å være med som heiagjeng på nesten samtlige kamper. Vi må få trekke fram spesielt Ingunn Iversen, Christine Gurgen og Linda Hogstad som alltid stiller opp, og hjelper til med masse praktiske oppgaver. God heiagjeng har også Brit Monica, Anette, Monica, Hilde, Eva, Kwalar og Sigrun med flere vært. Tusen takk, damer. Vi hadde ikke klart det uten dere!

Sterk sluttspurt
1. divisjon ble i vårsesongen organisert i to puljer, hvor de tre beste fra hver pulje gikk videre til et sluttspill på høsten. Her har Start, Våg, Vigør, Jerv, Randesund og Flekkefjord møtt hverandre både hjemme og borte i løpet av høsten. Flekkefjord var eneste lag vest for Kristiansand og fikk dermed mange lange bortekamper. Vår gode venner, men også argeste rival gjennom mange år, Mandal, nådde ikke opp, og ble nr. 4 i sin pulje. Det var Flekkefjord og Randesund som vant sine puljer i vårsesongen.

Slik så tabellen ut pr. 13. oktober:

Lag                 Kamper Poeng
Randesund   8             17
Vigør              7             15
Våg                 8             14
Flekkefjord   7             14

Flekkefjord hadde tre kamper igjen – Vigør både hjemme og borte, samt Randesund hjemme. Tre harde kamper, men seier i disse kampene ville gi oss kretsmesterskapet.

Angret på engelsk toppkamp
Første kamp var en utsatt hjemmekamp på Uenes stadion, mot Vigør, lørdag 14. oktober klokken 14.00. Samtidig gikk det også en toppkamp i England mellom Liverpool og Manchester United. Vi spilte en god kamp og vant 3-1. Vår hjelpetrener, Jostein Austad, var på kampen i England. Den ble ikke særlig velspilt, og han la ut følgende melding på Facebook etter kampen. «Skulle valgt Uenes fremfor Anfield i dag!»

Neste kamp var borte mot Vigør, her hadde vi tapt i vårsesongen med 7-2. Vi spilte en god første omgang, var dødelig effektive og ledet en periode 4-0. Vigør slo hurtig tilbake, og med 25 minutter igjen stod det 4-3. Tre spillere hos oss ble skadet i begynnelsen av andre omgang og vi ble presset bakover. Det ble noen nesten utholdelig spennende sluttminutter, og jubelen var enorm da dommeren blåste av kampen med sluttsifrene 5-4, i vår favør! Dermed var det klart for seriefinale mot Randesund, som altså endte på lykkelig vis for oss.