Madelen Søfteland fra Grimstad (28 år, til venstre) skal lørdag 4. november ut i sin sjette proffkamp i kamsporten K1. Her fra en tidligere kamp i år. Foto: Davide Esposito.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vektkamp før ny proffkamp

For første gang skal jeg konkurrere i -60 kilo. I morgen møter jeg endelig italienske Ratti - fem kilo lettere enn for få dager siden.

Omsider er det duket for Ringmania i Milano. Jeg er på vei til denne italienske byen for innveiing i kveld. Kampen mot hjemmehåpet Ratti er utsatt to ganger, og jeg gleder meg til å kjempe mot henne i morgen. Opprinnelig skulle vi ha møttes i min første proffkamp. Vi skulle også hatt kamp i sommer da jeg ble skadet to dager før oppgjøret.

Jeg vet hun har gått mange kamper i år, og det er nok hennes største fordel. Hun er varm i trøya og har en del flere kamper enn meg. Jeg har likevel hatt en god oppkjøring med utallige runder med sparring. Og jeg mener jeg er bedre på det teknisk og sterkere fysisk og psykisk enn henne. Jeg har studert Ratti og sett henne gå to kamper live. Jeg føler meg godt forberedt og skal ta styringen fra starten av.

Jeg gleder meg til morgendagens kamp. Etter den har jeg fire nye på programmet fremover.

Hun liker å legge press på motstanderen, men i denne kampen skal hun kun gå bakover. Jeg har troen på at vi har funnet en god strategi, og jeg føler meg selvsikker. Klokka 19 i kveld er det offisiell innveiing og det skal bli godt å få det unnagjort. Denne kampen går i -60 kg, som er det laveste jeg noen gang har konkurrert i. Vektkutt har gått fint så langt, men det venter noen tøffe timer før jeg kan få i meg væske og næring igjen. Jeg har så langt gått ned fire kilo denne uka og mangler den siste kiloen som jeg svetter ut før innveiing.

Jeg har kamp nummer 14 i morgen, en av de siste kampene på stevnet Ringmania, hvor det også er en tittelkamp. Det vil si jeg skal i ringen ganske sent lørdag kveld. Kampen er tre runder á tre minutter.

Les flere innlegg av Madelen Søfteland her