Madelen Søfteland fra Grimstad (28 år, t.v.) vant lørdag sin tredje proffseier av seks mulige i kamsporten K1. Det var hennes første i -60 kilo. Her fra en tidligere kamp. Foto: Francesco Garafalo.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Deilig proffseier etter vektpining

Det var et pes å pine seg ned fem kilo, men det holdt til min første seier i -60 kilo.

Jeg er alltid litt tom for ord etter kamp. Det er så mange inntrykk og jeg husker veldig lite før jeg har sett video av kampen. Men skal prøve å oppsummere. Etter en skikkelig kamp for å miste de siste kiloene, fikk jeg omsider veid inn. Etter to døgn uten mat og drikke måtte det halvannen time med hoppetau og svettedrakt til for å komme under vektgrensen.

Dette ble en skikkelig viljestyrketest. I selve kampen føler jeg at jeg hadde kontroll. Jeg fikk utnyttet rekkevidden min godt og la press. Jeg gikk aggressivt ut og brukte rette støt for å holde avstand. Jeg følte også at flere av tingene jeg har trent på satt godt. Jeg traff skikkelig med et kne i kontring som jeg vet min italienske motstander Ratti kjente godt.

I klinsj ble det mer rotete. Litt klumsete håndtering fra min side og en ivrig motstander som kastet seg inn, og grunnet høydeforskjellen ble jeg skallet skikkelig to ganger. En skikkelig smell i kjeven og en i nesa. Det påvirket ikke kampen noe, men det er disse smellene jeg kjenner godt i dag, to dager etter kampen.

Ellers er formen fin og jeg fikk inn flere gode treffene jeg kjente at hun ble passiv av. Nå er jeg tilbake i Trieste. Jeg skal ha en uke rolig men har tre nye kamper på programmet. Tre tøffe motstandere venter. Først Belgia, deretter Romania og så Frankrike. Vi er i gang å analysere motstandere, spesielt i de to kommende kampene blir garantert kriging.

I Belgia 30. desember går jeg muay thai-kamp. Jeg har visst om denne kampen en stund og er i gang med albuer- og klinch-trening. Mer info om de neste kampene kommer snart!

Les flere innlegg av Madelen Søfteland her