Grimstad-hesten Ty Venn sikret lørdag V75-seier i Bergen sammen med Tom Erik Solberg. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

90 mil for V75-seier

Stein Larsen og Margrethe Nilsen kjørte 90 mil tur-retur for å starte kaldblodshesten Ty Venn i V75 på Bergen Travpark.

Belønningen ble hestens andre strake seier på under en uke. Tirsdag reiste de ivrige amatørene Stein Larsen og Margrethe Nilsen fra Grimstad til Drammen og ble belønnet med seier for deres egne Ty Venn. Bare fire dager senere var de ute på langtur igjen, denne gangen ble 90 mil tilbakelagt da samme hest startet i V75 på Bergen Travpark.

Den reiseglade kaldblodshesten viste ingen tegn til reisefeber og sikret på enkelt vis V75-seier og 40 000 kroner til sine eiere fra tet. Sammen med Tom Erik Solberg holdt Ty Venn unna på 1.28,1/2120 meter.

– Alt var lagt opp for å kjøre i tet i dag, og alt klaffet. Det var fryktelig enkelt, smilte Stein Larsen på seremoniplass.

En ordknapp trener uttrykte stolthet overfor sin seiershungrige firebeinte venn.

– Dette er utrolig bra, hele hesten har vært et eventyr. Han er vanvittig flink, sa en rørt Margrethe Nilsen etter løpet.