Adrian Hilde vant Hellersdalen Classic i år som i fjor. Foto: Bjørn Thorkildsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Adrian Hilde sterkest i Søgne

For andre år på rad tok Adrian Hilde hjem seieren i Hellersdalen Classic, på det som nok kan kalles hans hjemmebane.

Adrian er nemlig Søgne-gutt, selv om han representerer Kristiansand CK. Nok en gang var det Søgne CKs Bent Inge Bakke som måtte ta til takke med andreplassen i lørdagens ritt. Det var ikke mye som skilte disse to rytterne, men nok til at Adrian kontrollerte det hele inn mot mål.

Bilde av hovedfeltet på 50 km-rittet. Foto: Anders Jensen.
Bilde av hovedfeltet på 50 km-rittet. Foto: Anders Jensen.

ALLE RESULTATENE KAN DU LESE HER. 

Det var nettopp disse Adrian og Bent Inge  det sto mellom i store deler av rittet. Adrian fikk rundt 15 sekunder opp den lengste stigningen etter rundt 13 km i den 50 km lange løypen, noe som han også fortale den gode speaker Ola Bustad før start at var planen. Han skulle gå hardt opp bakken og splitte feltet, som besto av 15-20 mann. Han hadde også for anledningen stiv gaffel og viste det var på gruspartiene han måtte gjøre det. Bent Inge Bakke kom altså ca 15 sek bak, sammen med Håkon Lohne, Halvor Hofsmo og Thomas Engebretsen inn i første terrengparti etter drøye 16 km.
Her satte Bakke fart og forlot resten, for så å kjøre inn Adrian inne i skogen. De holdt så følge store deler av løypen, og Bakke gjorde ett siste forsøk på å opparbeide seg et forsprang i det siste terrengpartiet etter rundt 35 km. Her gikk det fort, men Adrian hadde ikke tenkt å slippe.

Avgjorde etter 41 kilometer
Det hele ble avgjort med rundt 9 km igjen, hvor Adrian fikk et lite forsprang i en av de siste bakkene, før det gikk fort nedover Hellersdalen. Han viste klasse og Bent klarte aldri tette den luken. I mål skilte det 39 sekunder.

Fantastisk målgang ved strandpromenaden i Søgne, ved Erik og Helena Langeland. Foto: Bjørn Thorkildsen.
Fantastisk målgang ved strandpromenaden i Søgne, ved Erik og Helena Langeland. Foto: Bjørn Thorkildsen.

Om tredjeplassen var det KCKs Halvor Hofsmo og Lund CKs Håkon Lohne kampen sto mellom, etter at Lund CKsThomas Engebretsen punkterte og måtte bare trille i mål. Det var til slutt Hofsmo som overlot Lohne til den kjedelige fjerdeplassen og det skilte ca 30 sek mellom disse, men over fire minutter opp til Adrian Hilde.

I dameklassen var det en noe overrasket Heidi Johansen som tok seieren. Vi skulle gjerne sett flere kvinner stille i dette løpet.
Det er også verdt å få med seg Søgne CKs sykkeltalenter, Marius Bakke og Andre Berthelsen, henholdsvis 14 og 15 år gamle. De valgte også en delt seier etter en flott målgang på bakhjulet. De hevdet seg også til en delt 14.plass blant alle herrene i Terrengrittet på 50 km.

Rogalendingene best på grus
På det rene grusrittet på 45 km ble det tidlig avgjort at de tilreisende rogalendingene Rene Andersen (Team Base Property) og Kjetil Hansen (Bryne CK) hadde planer om å samarbeide. De reiste tidlig fra resten av hovedfeltet, med flere KCK`ere og Søgne CK-ryttere. Den tidlige ledelsen holdt de hele veien, og de valgte også å dele seieren med å sykle sammen over målstreken.

Mye barn også til start i Kidz Classic. Foto: Bjørn Thorkildsen.
Mye barn også til start i Kidz Classic. Foto: Bjørn Thorkildsen.

Tredjeplassen gikk til Steffen Galdal fra Søgne CK. Om et bedre samarbeid blant de som kom bak hadde hentet inn rogalendingene, får vi ikke svar på.
I dameklassen var det Stine Borgli (Bryne CK) som parkerte Inger Engebretsen, fjorårsvinneren fra KCK , og med Kirsti Krauss fra Pedalpigane på tredjeplass.

Sykkelritt slik det skal være
Vi er svært godt fornøyd med hvordan denne sykkelfesten ble. For når publikum og deltakere har vært enstemmig om at dette var fantastisk bra, har vi oppnådd vårt mål.
Hele tanken med å arrangere ritt for oss, er å skape et ritt og arrangement man selv ønsker delta på. Da legger vi også vekt på detaljene og med de fantastiske fasilitetene vi har fått på Åros Feriesenter, så har vi det vi kaller en vinneroppskrift hva gjelder en skikkelig familiedag. Sykling for alle, men alle andre muligheter rett i målområdet hvor ingen blir lei med det første.
Vi drømte om flere deltakere, men når rundt 275 store og små tilbrakte dagen sammen med oss, i det som ble en drømmedag værmessig, ser vi allerede frem til neste år.