Agder-vinnerne fra venstre: Peter Sørli, Mette Elisabeth Finnestad, Kim Johan Vemmelvik og Tor Harald Lund. Foto: Aleksander Teisrud.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Agder vant lagskyting-thriller

Denne kvartetten sørget for gull til Agder i en historisk jevn lagskytingkonkurranse i Landsskytterstevnet.

Mette Elisabeth Finnestad fra Søgne skjøt første etappe og ledet med knappest mulig margin, 98 poeng og 6 innertiere. Dermed ledet Agder med 1 innertier mer enn Rogaland. Det var hele seks lag med 98 poeng og spenningen var satt allerede fra første etappe.

Kim Johan Vemmelvik fra Greipstad, debutant på lagskyting under Landsskytterstevnet, fulgte opp med gode 97 poeng og Agder lå da på femteplass etter to skytinger. På tredje etappe sprakk den ene etter den andre av de første skivene og Peter Sørli, også han fra Greipstad, var usikker etter sin skyting på denne etappen, men han fortsatte med 97 poeng og dermed var Agder igjen i føringen med ett poengs margin.

Det var hele åtte lag innenfor to poeng før ankeretappen skulle skytes, der «gamlekongen» Tor Harald Lund fra Søgne skulle avslutte showet for Agder. Ikke nok med at Agder lå på skive en, så hadde Akershus to gamle Greipstadgutter med på laget, nemlig brødrene til Peter Sørli – Daniel og Håkon. Her var det Daniel som var ankermann fra skive tre. Under anvisning var det Kim Andre Ånestad Lund for Numedal som skjøt 98 poeng som ledet før Daniel fikk anvist på skive tre og han skjøt nesten prikkfritt og fikk 99 poeng og dermed måtte Tor Harald finne frem gamle kunster for å ta hjem seieren. Gamlekongen viste hvem som er eldst og kopierte Daniel og fikk 99 poeng og dermed rodde Agder i land seieren med ett poengs margin og fikk Ese-medaljen i gull for seier i årets samlagsskyting.