Sara Stoebner (18) fra Team Sør/KSA topper listene over bestetid i fire øvelser før helgens stevne i Danmark. Foto: Alma Moen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

36 Agdersvømmere til Hjørring Park Vendia Swim cup

14 Svømmere fra KSA, 13 fra Farsund svømmeklubb, åtte fra Lillesand ILs svømmegruppe og én svømmer fra Vågsbygd SLK deltar førstkommende helg i det internasjonale langbanestevnet Hjørring Park Vendia Swim cup.

I hele 30 øvelser topper Agder-svømmerne startlistene med stor deltakelse fra danske klubber og i tillegg vil også finaler komme som et tillegg i eventuelle seirer. Så har da også svømmere fra Agder hevet sitt nivå kraftig de senere årene, som man senest har sett i NM kortbane for seniorer og i Årsklassemesterskapet.

Det er spesielt i guttenes 13/y og 14/15 årsklasse samt i eldste klasse 18 år og eldre for gutter og 17 år og eldre at Agdersvømmerne ligger godt an. Sara Stoebner (18) fra Team Sør/KSA og Gustav Mathingsdal Pedersen (18) Team Sør/Farsund topper listene i fire øvelser, mens siste sesongs store «komet» Johannes Hope (17) fra Team Sør/ KSA topper listene i sin klasse 16/17 år i tre øvelser.

15-åringene Ole Marius Rist Jensen og Dennis Aateigen, begge fra Team Sør/KSA, ble ener og toer i årets ÅM topper listene henholdsvis i fem og fire øvelser og i tillegg ligger KSA-gutten Christoffer Lohne i samme alderstrinn best an i to øvelser.

De to 15-åringene topper faktisk startlistene ikke bare i 14/15 år, men har stevnets beste tider i flere øvelser, Ole Marius i bryst og medley og Dennis i ryggsvømming.

Årets meget overraskende vinner av 13-årsklassen i ÅM, Ole Einar Ueland fra Lillesand IL topper listene i fem øvelser, mens Martin Holteberg, Farsund i samme årsklasse topper tre av øvelsene. Jeg ser ikke bort i fra at disse to guttene kan ta flere seire med den fremgangen de har for tiden.

I og med at Team Sør er representert med fire sterke gutter, burde man ha meldt på stafettlag i de to stafettene i stevnet. De ville absolutt vært med i seierskampen. Kanskje det kommer en etteranmeldelse her?