Mindaugas Gedminas med gullet rundt halsen etter helgas nordiske mesterskap i Danmark. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

AIK Lund-bokser vant gull i nordisk

Mindaugas Gedminas gikk til topps i mellomvekt i helgas mesterskap.

AIK Lund har fått en ny nordisk mester i boksing. I semifinalen ble det enstemmig seier til Mindaugas over Dmitro Treyak, Finland. Mindaugas, som er relativt urutinert, utbokset sin rutinerte motstander etter alle kunstens regler. Finnen står bokført med 141 kamper. Finalekampen ble et antiklimaks ettersom motstanderen Oliver Flodin fra Sverige måtte trekke seg etter en skade han pådro seg i semifinalen. Dermed seier på W.O. og gull til Gedminas.

I weltervekt vant Jamshid Nazari semifinalen enstemmig over danske Tor Nordal. I finalen ble det også enstemmig dommeravgjørelse men denne gangen gikk seieren til Adolpe Sylpa, Sverige. Jamshid har tidligere vunnet over Adolpe, men denne gangen vant svensken de to første rundene og selv om Jamshid kom sterkt i siste runde, var det ikke nok til å hente inn forspranget.

I lett tungvekt bokset Islam Ismailov en god kamp, men tapte på delte dommerstemmer for Alex Bromhale, Sverige. Svensken vant finalen og ble nordisk mester.

Les også: AIK Lund-trio på gulljakt i nordisk