AIK Lunds Jamshid Nazari (t.v.) vs. Lukas Gorecki i Odderneshallen lørdag. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

AIK Lund vant lagkampen mot tsjekkiske boksere

En Jamshid Nazari tilbake i godt slag bidro til 4-2-seier over Banik Most lørdag.

Det tsjekkiske laget besto av flere meget rutinerte boksere og de bidrog i høy grad til at det ble et kvalitetsstevne.

Weltervekteren Jamshid Nazari har hatt en tung periode etter overtrening og småskader i forbindelse med fjorårets OL-kvalifisering. I lørdagens kamp var Jamshid tilbake i gammel godt slag, med gode unnvikelser og fin kontraboksing. Den boksevillige tsjekkeren Lukas Gorecki måtte tåle et par stående tellinger og en diger blåveis før kamplederen syntes at nå fikk det være nok. Dermed seier til Jamshid i andre runde.

Lett tungvekteren Islam Ismailov, AIK Lund vant over Jan Klikar. Kamplederen stoppet kampen allerede i første runde, etter at tsjekkeren ble totalt overkjørt. Islam, som kun er 19 år, har hatt en god utvikling det siste året og er nå med sine 53 kamper blitt ganske rutinert. Islam utvikler seg stadig og det blir spennende å følge ham videre i boksekarrieren.

Mellomvekt junior: Erlen Iversen debuterte og vant 3-0 over Jan Chytil. Erlen startet forsiktig men bokset bedre etter hvert og vant fortjent.

41 kilo ungdom: Magomed Arsaev, AIK Lund vant 3-0 over Tomas Bazo. Tsjekkeren var en verdig motstander som hadde god sting i slagene, men Magomed var litt bedre og vant kampen.

Bantamvekt senior: Non Saenphakdi, AIK Lund tapte 1-2 for Marek Cureja. Non vant første runde men klarte ikke å følge opp utover i kampen. Tsjekkeren tok over og vant fortjent på god kontraboksing.

Weltervekt senior: Ghayur Ghalip, AIK Lund tapte 0-3 for Martin Prazdny. Ghayur bokset meget godt, men klarte aldri å komme i føringen mot den sterke og rutinerte tsjekkeren.

AIK Lunds mellomvekter Mindaugas Gedminas måtte kaste inn håndkledet på grunn av forkjølelse. Per Eirik Pedersen, Imås IF stilte på kort varsel sporty opp i en oppvisningskamp mot den rutinerte tsjekkeren Milan Satek. Flott gjort, Per Eirik!