AIK Lunds Islam Ismailov (f.v.), Jamshid Nazari, Mindaugas Gedminas og Non Saenphakdi gleder seg til NM i boksing 9.-12. mars. Foto: Nils Kapstad.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

AIK Lund vil bli beste NM-klubb også i år

Denne kvartetten har et klart mål om å gjenta fjorårets bragd.

Norgesmesterskapet er sesongens høydepunkt, og arrangeres av Tønsberg Kameratene torsdag 9.-lørdag 12. mars. AIK Lund stiller med fire boksere. Bantamvekt: Non Saenphakdi. Weltervekt: Jamshid Nazari. Mellomvekt: Mindaugas Gedminas og Lett tungvekt: Islam Ismailov. Klubben håper på å gjenta bedriften fra i fjor, da AIK Lund ble beste klubb med 1 gull og 2 sølvmedaljer.

Jamshid skal forsøke å hente hjem sitt fjerde NM-gull. Han slet med overtrening og skader hele forrige sesong, men er nå skadefri og i god form.  Navnene på de påmeldte er ikke offentliggjort ennå, men vi vet omtrent hvem som kommer.  Det er påmeldt åtte mann i vekta og han må vinne trekamper for å bli mester.

Islam og Mindaugas, som begge vant sølv under forrige NM, håper å komme ett trinn høyere på seierspallen denne gangen. Begge har hatt en god utvikling i sesongen og begge har vært innom seniorlandslaget.

Non er ikke så rutinert ennå, men han er en dyktig bokser som kan overraske med en medalje.