AK28 topper sin avdeling i 3. divisjon med fire poengs margin til tabelltoer Stavanger 2. Oppe fra venstre: Marie Skjeggedal, Emma Stolinski, Imani Karoline Jæger. Nede fra venstre: Line Abrahamsen, Marte Myhre, Anette Kolltveit, Marthe Landgraff. Foto: Silje Gumpen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Åtte strake seire for AK28-damene

Ubeseirede AK28 fortsetter å bekjempe sine motstandere i jakten på opprykk til 2. divisjon.

Det er mange sesonger siden AK28s damelag har stått ubeseiret på tabellen etter åtte spilte kamper. De fire siste kampene har damene møtt Staal Jørpeland, Sandnes, Randesund og Farsund. Noen kamper har vært jevnere enn andre. 

Benedicte Olsen som i siste kamp mot RIL utførte en «flyver» av ypperste kvalitet. Foto: Silje Gumpen

Mot Staal Jørpeland vant vi med fire mål, 25-22. Kampen mot Sandnes var på mange måter lik, og også her vant vi med fire, 26-22. Randesund i øst fikk smake en god gammeldags overkjøring og ble slått 34-23, og sist men ikke minst; den siste og største seieren mot Farsund sist søndag. Her koste damene seg på banen og vant utrolige 44-11.

Benedicte W. Olsen har spilt på damelaget i mange år. Hun er i hovedsak å finne ute på vingen, og til tross for sine beskjedne 158 centimeter over bakken er hun sjelden vanskelig å verken se eller høre. Hun mener årsaken til at laget til stadighet kan gå av banen med full pott i lomma er så mangt. 

Banens beste spillere fra kampen mot Farsund. Anette Kolltveit og Ninnie Svantesson. Foto: Privat

– Fokuset på trening har vært meget bra og trenerteamet har lagt opp til gode økter. Vi har trent på ting vi har hatt behov for, og samspillet og kommunikasjonen mellom spillerne blir bedre og bedre for hver eneste kamp. Vi vinner kampene som et lag og spiller hverandre gode. I tillegg er hver enkelt spiller flink til å trene på sine egne forbedringsområder. Jeg har for eksempel skutt mye for å få på plass flere skuddvarianter.

Banens beste mor RIL. Siv Maletrudbakken. Foto: Privat.

Det er verdt å nevne at i kampen mot Randesund avsluttet Benedicte og medspiller Therese Fuglestad kampen med en «flyver» av beste slag, med kun ti sekunder igjen på klokka.

Mona Solaas, kaptein på damelaget. Foto: Silje Gumpen

– De to siste kampene har vært veldig bra. Spesielt den siste kampen. Å holde konsentrasjonen gjennom 60 minutter er utrolig sterkt gjort mot Farsund. Mange lag har spilt jevnt mot Farsund, men vi klarte å holde nivået oppe gjennom hele kampen. Vi hadde svært få tekniske feil. Mot RIL etter nesten en måned med pause, skulle vi bare vinne og vi var klare fra starten av kampen.

– Pluss, vi har noen svært gode keepere bak oss som er svært betryggende, sier Mona Solaas, kaptein på damelaget.

Øyvind Skjeggedal, en av lagets trenere, mener det er spesielt fem ting som gjør at damene går seirende av banen de siste kampene.

– Godt forsvar. Bra angrepsspill. Stabilt gode. Godt trent. Godt miljø.

Sjekk tabellen her

Siste kampers «banens beste»:

AK28 – Staal Jørpeland,34-23: Ninnie Svantesson

AK28 – Sandnes, 26-22 : Marte Myhre

AK28 – Randesund, 34-23 : Siv Malterudbakken

AK28 – Farsund, 44-11: Anette Kolltveit og Ninnie Svantesson

PS! AK28-damene spiller kamp førstkommende lørdag 4. november kl 16:40 mot Hinna på AK28s hjemmebane i Odderneshallen.

Damene fra AK28 er de siste sesongene blitt kjent for sitt engasjement på sosiale medier. De er å finne på samtlige plattformer fra Facebook, Instagram og Snapchat – til den gode gamle hjemmesiden AK28.no.